ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η εμπλοκή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1 φέρνει και την ανανέωση της 4C

Η εμπλοκή της Alfa Romeo στη Φόρμουλα 1 φέρνει και την ανανέωση της 4C

Η Alfa Romeo επανήλθε στη Φόρμουλα 1 μετά από 32 ολόκληρα χρόνια με στόχο να ενισχύσει το όνομά και το κύρος της, να τονώσει την εικόνα της και βέβαια να αυξήσει τις πωλήσεις της.

Τόσο των πιο μαζικών της μοντέλων όπως είναι η Giulia και η Stelvio και όποια άλλα εμφανιστούν στο άμεσο μέλλον όσο και των πιο ειδικών. Στα τελευταία συμπεριλαμβάνεται και η 4C, που θα είναι η πρώτη που θα περάσει από έναν μεγάλο πρόγραμμα αναβάθμισης προκειμένου να γίνει ακόμα πιο σπορ, πιο γρήγορη, πιο ελκυστικά και βέβαια και πιο επιτυχημένη εμπορικά.

Προκειμένου όλα αυτά να γίνουν εφικτά ο Roberto Fedeli, ο αρχιμηχανικός τόσο της Alfa Romeo όσο και της Maserati δήλωσε πως η αναβάθμιση θα περιλαμβάνει σίγουρα νέα ρύθμιση ανάρτησης και διαφορετικό σύστημα διεύθυνσης και ενδεχόμενα και έναν νέο κινητήρα.

Σήμερα η Alfa Romeο 4C, που παρουσιάστηκε ο 2013, κινείται από έναν τετρακύλινδρο turbo 1.750 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 235 ίππους, ενώ οι φήμες λένε πως μπορεί να ανέβει εύκολα μέχρι τους 300. Είναι τοποθετημένος στο κέντρο και εγκάρσια ακριβώς πίσω από τους αυστηρά δύο επιβάτες, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη (TCT). Επιλογή που θα γίνει στο άμεσο μέλλον ο κανόνας για όλες τις σπορ Alfa.

H ανανεωμένη 4C θα παρουσιαστεί σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις στα μέσα του 2018 και οι Ιταλοί κάνουν όνειρα η εμφάνισή της να συνδυαστεί και με μια καλή παρουσία στην F1.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ