ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η Ferrari 250 GT πουλήθηκε σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια και υπήρχε λόγος

Αυτή η Ferrari 250 GT πουλήθηκε σχεδόν 18 εκατομμύρια δολάρια και υπήρχε λόγος

Στο χρηματιστήριο των κλασικών αυτοκινήτων τα μοντέλα της Ferrari αποτελούν σταθερές αξίες, ενώ μερικά από αυτά αξίζουν το βάρος τους σε χρυσάφι κυριολεκτικά.

Ένα από τα μοντέλα με σήμα το Cavallino Rampante που διαχρονικά αλλάζουν χέρια έναντι εκατομμυρίων, είτε δολαρίων είτε ευρώ, είναι η Ferrari 250 GT στις διάφορες παραλλαγές της. Η τελευταία που βρήκε καινούργιο ιδιοκτήτη σε μια δημοπρασία του οίκου RM Sotheby’s είναι η Ferrari 250 GT LWB California Spider Competizione by Scaglietti των φωτογραφιών μας. Η οποία έχει αριθμό πλαισίου 1451 GT και είναι η μια από τις συνολικά 2 που κατασκευάστηκαν με αλουμινένιο αμάξωμα.

Πέρα όμως από την ιδιαιτερότητά της αυτή που συνεπάγεται φυσικά και σπανιότητα το συγκεκριμένo αυτοκίνητο έχει να επιδείξει και αγωνιστική ιστορία. Μεταξύ άλλων έχει κατακτήσει την 3η θέση στην κατηγορία της και την 5η της γενικής στις 24 Ώρες του Le Mans, το 1959, ενώ ήταν παρούσα σε πολλούς από του πλέον διάσημους αγώνες αντοχής εκείνης της εποχής.

Όταν ολοκλήρωσε την πορεία της στην Ευρώπη πήγε στις ΗΠΑ, όπου και συνέχισε στα χέρια του Bob Grossman, ενώ μετά τον παροπλισμό της από την ενεργό δράση παρέμεινε σε καλή κατάσταση. Κάποια στιγμή αναπαλαιώθηκε από την ίδια τη Ferrari, ενώ έχει κερδίσει το best in class βραβείο στο Bebble Beach, καθώς και ένα Platinum award στο Cavallino Classic.

Για όλα αυτά ο νέος ιδιοκτήτης της κατέβαλε ούτε λίγο ούτε πολύ 17,99 εκατομύρια δολάρια για να την αποκτήσει και κατά πάσα πιθανότητα για να την προσθέσει στη συλλογή του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ