Αυτοκίνητο: BMW X3, δείτε τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της προηγούμενης και της νέας γενιάς

Υπάρχουν αρκετά μοντέλα αυτοκινήτων που από γενιά σε γενιά δίνουν την εντύπωση ότι δεν αλλάζουν, με αποτέλεσμα να επικρατεί σε πολλούς η αίσθηση πως είναι παραμένουν ίδια. Το VW Golf είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτής της προσέγγισης, πίσω από την οποία υπάρχει μια ολόκληρη λογική που σχετίζεται από τη δημιουργία ταυτότητας μέχρι τη μη απαξίωση των μεταχειρισμένων, ενώ ανάλογα κινήθηκε και η BMW με την Χ3 της 3ης γενιάς.

Διαβάστε επίσης

Η οποία, αν και δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά, διαφέρει σημαντικά σε σχέση με την προκάτοχό της, ειδικά αν είναι δίπλα δίπλα όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί. Ακόμα πιο μεγάλες είναι οι διαφοροποιήσεις κάτω από το αμάξωμα και κυρίως στα συστήματα υποβοήθησης και infotainment.

Από όσα φαίνονται η πιο σημαντική αλλαγή οπτικά εντοπίζεται στη μάσκα, όπου τα παραδοσιακά «νεφρά» είναι σημαντικά πιο μεγάλα και οι γρίλιες τους κινούμενες, ώστε και να λειτουργεί πιο αποδοτικά ο κινητήρας -η φάση προθέρμανσής του π.χ. με κλειστές τις γρίλιες είναι πολύ πιο σύντομη- και να βελτιώνεται η αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας 0,29).

Στο εσωτερικό προσέχει κανείς τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη μεγαλύτερη και κυρίως ελεύθερη οθόνη αφής στο ταμπλό, ενώ γενικά το σύνολο δείχνει ακόμα πιο πολυτελές και ποιοτικό.  


Διαβάστε επίσης

H σειρά 8 θα είναι η κορυφαία BMW και η τετράθυρη Μ8 Gran Coupe θα έχει πάνω από 600 ίππους

Νέα BMW i3 & i3S: μοναδική και ακόμα πιο premium

Γιατί η BMW παρουσίασε νωρίτερα από ότι συνηθίζει τη νέα γενιά της X4;

Αυτοκίνητο: Η BMW M3 καταργείται σε τρεις μήνες λόγω των νέων προδιαγραφών εκπομπής ρύπων