ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσο μπορεί να πωλείται ο V12 μιας LaFerrari;

Αυτοκίνητο: Πόσο μπορεί να πωλείται ο V12 μιας LaFerrari;

Στις διάφορες πλατφόρμες πωλήσεων, όπως το eBay, μπορεί κανείς να βρει κυριολεκτικά το οτιδήποτε. Ακόμα και έναν V12 από την πιο σπάνια και ακριβή Ferrari της εποχής μας, τη LaFerrari.

Το ενδιαφέρον στη συγκεκριμένη υπόθεση είναι πως ο κινητήρας των 6.263 κυβικών και των 800 ίππων πωλείται μόνος του. Χωρίς δηλαδή το υβριδικό σύστημα των 163 ίππων που τον συμπληρώνει στο hyper car της ιταλικής εταιρείας και βέβαια χωρίς το ίδιο το αυτοκίνητο. Για το οποίο δεν γίνεται καμία απολύτως αναφορά στην αγγελία.

Το τελευταίο βέβαια είναι περίεργο ειδικά από τη στιγμή που η Ferrari έχει κατασκευάσει συνολικά μόλις 500 κουπέ και 210 Aperta -πρόκειται για την ανοιχτή έκδοση της LaFerrari. Αν μάλιστα λάβει κανείς υπόψη του πως η αγγελία αναφέρει πως ο κινητήρας είναι του 2017 και αν αυτό ισχύει τότε προέρχεται σίγουρα από κάποια Aperta. Παράλληλα αναγράφεται πως δεν είναι καν «στρωμένος» μιας και έχει λειτουργήσει μόλις για 322 χιλιόμετρα, ενώ το βέβαιο είναι πως ο πωλητής ζητάει τουλάχιστον 285.000 δολάρια.

Με το ποσό αυτό αγοράζει κανείς μια Portofinο… ολόκληρη -πρόκειται για την εισαγωγική Ferrari- και του μένουν και ρέστα, οπότε εύλογα αναρωτιέται κανείς ποιος μπορεί να ενδιαφερθεί για έναν μεμονωμένο κινητήρας και ας είναι V12 και αυτός της LaFerrari. Ίσως κάποιος που είναι ιδιαίτερα ευκατάστατος και ιδιαίτερα φανατικός οπαδός της Scuderia ή κάποιος που πάλι είναι ευκατάστατος και θέλει να τον χρησιμοποιήσει σε κάποιο σπέσιαλ, one off αυτοκίνητο ή τέλος κάποιος ήδη κάτοχος LaFerrari που θέλει να έχει και έναν εφεδρικό κινητήρα στο γκαράζ του. Για την περίπτωση που τον χρειαστεί...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ