ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η νέα γενιά του πιο κλασικού τζιπ της Mercedes, της G-Class, πάει και πάλι παντού

Αυτοκίνητο: Η νέα γενιά του πιο κλασικού τζιπ της Mercedes, της G-Class, πάει και πάλι παντού

Η επίσημη πρεμιέρα της νέας γενιάς της Mercedes G-Class, 39 ολόκληρα χρόνια μετά την παρουσίαση της πρώτης το 1979 η οποία είχε βασιστεί σε μια ιδέα του Σάχη της Περσίας, θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο Ντιτρόιτ.

Όμως οι πρώτες φωτογραφίες του αυτοκινήτου έχουν ήδη διαρρεύσει και σας τις παρουσιάζουμε μαζί με τα αρχικά στοιχεία για την καινούργια εκδοχή ενός από τα πλέον κλασικά μοντέλα στην ιστορία της αυτοκίνησης.

Η καινούργια γενιά της G-Class λοιπόν έχει μεγαλώσει προκειμένου να βελτιωθεί και η άνεση στο εσωτερικό της που υπολειπόταν κυρίως στο πλάτος. Ταυτόχρονα όμως έχει διατηρήσει σχεδόν αναλλοίωτες τις κλασικές, γωνιώδεις ή boxy αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τον καθιερωμένο αγγλικό όρο γραμμές του αμαξώματός της. Φυσικά υπάρχουν και καινούργια στοιχεία όπως η ανανεωμένη και ελαφρώς μικρότερη μάσκα και οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, ενώ οι προβολείς είναι και πάλι στρογγυλοί αλλά ο εσωτερικός τους σχεδιασμός είναι τελείως διαφορετικός.

Ανανεωμένο είναι και το σήμα της μάρκας, που ενσωματώνει και τους αισθητήρες που χρησιμοποιούνται για τα συστήματα υποβοήθησης, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και αυτό της ημιαυτόνομης οδήγησης.

Το εσωτερικό στη βασική έκδοση θα έχει κλασικό, αναλογικό πίνακα οργάνων, ενώ οι πιο πλούσιες θα έχουν τις δύο οθόνες των 12,3 ιντσών που χρησιμοποιούνται και στις Ε και S-Class τοποθετημένες δίπλα δίπλα, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα high tech περιβάλλον. Από το οποίο δεν λείπει η κλασική, μεγάλη χειρολαβή στο ταμπλό ακριβώς μπροστά από το συνοδηγό που υπάρχει και σε όλα τα μοντέλα της πρώτης γενιάς, ενώ μεγάλες θα είναι και οι δυνατότητες προσωποποίησης.

MERCEDES G CLASS 2018 8

Το εσωτερικό της G-Class του 2018 χαρακτηρίζεται τόσο από τις δύο μεγάλες οθόνες των 12,3 ιντσών όσο και από την επίσης μεγάλη χειρολαβή μπροστά από το συνοδηγό. Πηγή: Mercedes

Η βάση της νέας G-Class θα είναι και πάλι ένα ανεξάρτητο πλαίσιο τύπου σκάλας προκειμένου να εξασφαλίζεται η μεγάλη αντοχή της στη σκληρή off road χρήση. Οι δυνατότητές της πέρα από την άσφαλτο θα εξακολουθούν να είναι μεγάλες, χάρη στη μεγάλη απόσταση από το έδαφος των 241 χιλιοστών, τα τρία μπλοκέ διαφορικά και τις κοντές σχέσεις. Ενδεικτικές για τις ικανότητες της G-Class είναι οι μεγάλες γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που είναι 31 και 30 μοίρες αντίστοιχα, η γωνία ράμπας των 26 μοιρών, αλλά και το βάθος διάσχισης νερού που φτάνει τα 70 εκατοστά. Όσο για την ανάρτησή της είναι πλέον ανεξάρτητη μπροστά, γεγονός που βελτιώνει τόσο την άνεση όσο και τα δυναμικά της χαρακτηριστικά, ενώ καινούργιο είναι και το αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ