ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To κλασικό Defender επιμένει με συλλεκτική έκδοση 190.000 ευρώ για την 70η επέτειο της Land Rover

To κλασικό Defender επιμένει με συλλεκτική έκδοση 190.000 ευρώ για την 70η επέτειο της Land Rover

Μπορεί η Land Rover να έχει ανακοινώσει και επίσημα την ολοκλήρωση της παραγωγής του κλασικού Defender, αλλά αυτό δεν την εμποδίζει καθόλου να παρουσιάσει μια ειδική του έκδοση, προκειμένου να γιορτάσει τα 70 χρόνια από την ίδρυσή της αλλά και από την παρουσίαση του μοντέλου το 1948.

Υπεύθυνη για το επετειακό Land Rover Defender Works, που θα κατασκευαστεί σε μόλις 150 μονάδες με κοντό αλλά και με μακρύ μεταξόνιο και με 3 και 5 πόρτες αντίστοιχα, είναι το Classic Division της βρετανικής εταιρείας. Που για το σκοπό αυτό αλλά και για να αποτίσει φόρο τιμής τόσο στην πρώτη γρήγορη έκδοση του μοντέλου, την Series III Stage 1 V8 όσο και στην επίσης σπέσιαλ 50th Anniversary που είναι περιζήτητη από συλλέκτες, το εξόπλισε με έναν V8 5.000 κυβικών.

Ο οποίος αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 405 ίππους και 515 Nm ροπής, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF που διαθέτει και σπορ πρόγραμμα και εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 5,6 δεύτερα. Τιμή που θα κολάκευε ακόμα και καθαρόαιμα σπορ μοντέλα, την ίδια στιγμή που η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα μόλις 170 χλμ./ ώρα, μιας και οτιδήποτε παραπάνω θα έτεινε στην υπερβολή, ειδικά για την 3θυρη έκδοση με το κοντό μεταξόνιο.

Η τοποθέτηση του θηριώδους V8 συνδυάζεται με αναβαθμίσεις στα φρένα και την ανάρτηση, ενώ οι τροχοί είναι 18 ιντσών και τα λάστιχα παντός εδάφους της διάστασης 265/65. Φυσικά αναβαθμισμένο είναι και το εσωτερικό, με δέρμα Windsor πέρα από τα καθίσματα της Recaro και στο ταμπλό, ενώ το σύστημα infotainment έχει εξελιχθεί ειδικά για την περίσταση.

Από πλευράς εμφάνισης το κλασικό σχήμα του Defender συνεχίζει ίδιο και απαράλλαχτο με κάποιες μόνο λεπτομέρειες, όπως τις αλουμινένιες χειρολαβές, την τάπα βενζίνης, τους προβολείς bi-LED και την ένδειξη Defender στο εμπρός καπό, να τονίζουν την ιδιαιτερότητα του Works. Όσο για την τιμή του το «κοντό» 90άρι θα πλησιάζει τις 190.000 ευρώ, ποσό βέβαια που δεν θα αποτρέψει τους ευκατάστατους φανατικούς οπαδούς της βρετανικής μάρκας να το αποκτήσουν. Προσδοκώντας βέβαια και σε μια μελλοντική αύξηση της τιμής τους ως συλλεκτικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ