ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο αλλά αληθινό: δεν θα υπάρχουν πλέον grid girls στη Φόρμουλα 1!

Απίστευτο αλλά αληθινό: δεν θα υπάρχουν πλέον grid girls στη Φόρμουλα 1!

Η έλευση της αμερικάνικης Liberty Media ως νέας ιδιοκτήτριας της Φόρμουλα 1 ήταν ευθύς εξαρχής βέβαιο πως θα επέφερε διαφοροποιήσεις στα δεδομένα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ. Ήδη έχουν ξεκινήσει συζητήσεις για τους νέους κινητήρες που θα διαδεχθούν τους υπάρχοντες turbo V6 των 1.600 κυβικών με το υβριδικό σύστημα υποβοήθησης, ενώ παράλληλα γίνονται και άλλες αλλαγές. Κάποιες από τις οποίες έχουν νόημα και ουσία και κάποιες άλλες δείχνουν ακατανόητες.

Στην τελευταία κατηγορία ανήκει σίγουρα η απόφαση να μην υπάρχουν πλέον και μετά από πολλά χρόνια grid girls. Τα όμορφα κορίτσια που ενίοτε κλέβουν την παράσταση στις εκκινήσεις και όχι μόνο. Το ωραίο είναι πως τα grid girls δεν θα δίνουν το παρόν ούτε στους αγώνες της Φόρμουλα 2 και της GT3.

Ποιος μπορεί όμως να είναι ο λόγος που οι νέοι ιθύνοντες της F1 πήραν αυτήν την απόφαση, που θα κάνει τη νέα σαιζόν αν μη τι άλλο λιγότερο όμορφη και glamorous σε σχέση με τις προηγούμενες; Μια απάντηση είναι οι απόψεις του κ. Sean Bratches, του υπεύθυνου εμπορικής εκμετάλλευσης της Φόρμουλα 1, ο οποίος είπε πως «την προηγούμενη σαιζόν μελετήσαμε και εξετάσαμε τομείς οι οποίοι θεωρούμε πως πρέπει να ανανεωθούν, προκειμένου να συμβαδίζουν με το όραμα της Liberty Media για αυτό το σπουδαίο άθλημα. Μπορεί η παρουσία όμορφων κοριτσιών να ήταν κάτι δεδομένο για τη Φόρμουλα 1 εδώ και δεκαετίες, όμως θεωρούμε πως αυτή η συνήθεια δεν αντανακλά τις αξίες του θεσμού και είναι σαφώς αντίθετη με τα σημερινά κοινωνικά πρότυπα».

Γεγονός είναι πως η συγκεκριμένη απόφαση συμπίπτει με τη λαίλαπα των αποκαλύψεων περί σεξουαλικών παρενοχλήσεων στις ΗΠΑ, από το Ηollywood μέχρι την εθνική ομάδα ρυθμικής γυμναστικής. Παράλληλα συμπίπτει και με την απόφαση της Αγγλικής Ομοσπονδίας Επαγγελματικού Νταρτ (Professional Darts Corporation- PDC) να μην επιτρέπει πλέον τα βελάκια να μεταφέρονται από όμορφες κοπέλες.

Τη συγκεκριμένη απόφαση την έχουν ήδη σχολιάσει αρνητικά πολλοί παίκτες νταρτ, ενώ μια επιστολή διαμαρτυρίας από την πλευρά των θεατών έχει συγκεντρώσει ήδη 30.000 υπογραφές. Το αν θα υπάρξει αντίστοιχη διαμαρτυρία για τα grid girls είναι άγνωστο. Από την άλλη είναι το βέβαιο πως η F1 θα χάσει ένα παραδοσιακό χαρακτηριστικό της.

Λέτε το επόμενο βήμα είναι να εξοστρακιστούν οι όμορφες κοπέλες και από τις εκθέσεις αυτοκινήτων; Για να δούμε…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ