ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Απίστευτο αλλά η Tesla φτιάχνει τις μπαταρίες του Model 3 στο χέρι

Απίστευτο αλλά η Tesla φτιάχνει τις μπαταρίες του Model 3 στο χέρι

Η Tesla, η εταιρεία του πολύ Elon Musk, βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα μεγάλο θέμα, που δεν είναι άλλο από την παραγωγή του Model 3. To θέμα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αν λάβει κανείς υπόψη του πως πρόκειται για το πιο προσιτό μοντέλο της και κατά συνέπεια και το πιο φιλόδοξο. Αυτό που ενδεχόμενα θα μπορούσε σταδιακά να μειώσει τις ζημιές της και να τη βγάλει κάποια στιγμή από τα κόκκινα νούμερα.

Πρόσφατα η αμερικάνικη μάρκα ανακοίνωσε πως τα αναθεωρημένα πλάνα παραγωγής της προβλέπουν την κατασκευή 2.500 Model 3 κάθε εβδομάδα για το πρώτο τρίμηνο του 2018 και 5.000 για το δεύτερο.

Τα νούμερα αυτά με βάση τα δεδομένα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας δεν είναι μεγάλα, όμως υπάρχει ένα στοιχείο που δημιουργεί αμφιβολίες για το αν είναι εφικτά. Το στοιχείο αυτό είναι ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται οι μπαταρίες για τα Model 3. Και αυτό γιατί δεν υπάρχει κάποια μοντέρνα γραμμή παραγωγής με δυνατότητες μεταβολής του όγκου παραγωγής ανάλογα με τη ζήτηση. Απεναντίας οι απαιτούμενες μπαταρίες κατασκευάζονται στο… χέρι! Ενδιαφέρον είναι πως για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις η Tesla αναγκάστηκε να δανειστεί εργατικό δυναμικό από κάποιον προμηθευτή της.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ