ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το 2019 η Volvo θα έχει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της με modular μπαταρία

Αυτοκίνητο: Το 2019 η Volvo θα έχει ένα πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο στη γκάμα της με modular μπαταρία

H Volvo σκοπεύει να επιταχύνει τη μετάβασή της προς την επόμενη μέρα της αυτοκίνησης, ανακοινώνοντας πως το 2019, από του χρόνου δηλαδή, θα είναι διαθέσιμο το πρώτο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο αυτοκινήτου της.

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ένα hatchback που θα έχει και πολλά στοιχεία από κουπέ. Η βάση του θα είναι το πρωτότυπο 40.2, στο οποίο όμως θα έχουν γίνει αλλαγές και τροποποιήσει προκειμένου να μπορεί να περάσει στην κανονική παραγωγή.

Το ηλεκτρικό Volvo, που από πλευράς μεγέθους θα είναι κοντά στα μοντέλα της σειράς 40 (V40 και XC40), θα βασίζεται στο νέο πλαίσιο CMA της μάρκας, που έχει σχεδιαστεί εξαρχής και για την ηλεκτροκίνηση, ενώ σύμφωνα με τον υπεύθυνο έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας Henrik Green η αυτονομία του θα αγγίζει τα 500 χιλιόμετρα. Τιμή η οποία αν ισχύει και στην πράξη θα είναι εξαιρετική.

Ο ίδιος υποστήριξε πως η εξέλιξη του μοντέλου προχωρά με γρήγορους ρυθμούς, καθώς και ότι η μπαταρία του θα είναι modular. Αυτό θα επιτρέπει την ύπαρξη μιας γκάμας με διαφορετικές ιπποδυνάμεις αλλά και διαφορετική αυτονομία, ανάλογα με τη χωρητικότητα της μπαταρίας. Ο στόχος είναι η ύπαρξη ενός φτηνού μοντέλου βάσης και από εκεί και πέρα ο υποψήφιος αγοραστής να αποφασίζει αν θέλει μεγαλύτερη αυτονομία ή αυξημένη ισχύ ή και τα δύο και τι θα πληρώσει επιπλέον.

Μέχρι το 2025 πάντως η Σουηδική εταιρία θέλει να έχει πουλήσει περισσότερα από 1 εκατομμύριο ηλεκτρικά αυτοκίνητα σε όλο τον κόσμο.

VOLVO ELECTRIC 2019 2

Η βάση του ηλεκτρικού Volvo θα είναι το πλαίσιο CMA της εταιρείας, που έχει σχεδιαστεί από την αρχή και για ηλεκτροκίνηση. Πηγή: Volvo

ΔΗΜΟΦΙΛΗ