ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το νέο Volvo V60 είναι από τα πιο κομψά και τεχνολογικά προηγμένα στέισον

Αυτοκίνητο: Το νέο Volvo V60 είναι από τα πιο κομψά και τεχνολογικά προηγμένα στέισον

H Volvo ανανεώνει σταθερά τη γκάμα της και έτσι στη Γενεύη, που μέχρι νεωτέρας είναι η μόνη έκθεση αυτοκινήτου επί ευρωπαϊκού εδάφους στην οποία συμμετέχει, θα παρουσιάσει τη νέα γενιά του πιο παλιού, μαζί με το S60, μοντέλου της, του V60.

Η οποία βασίζεται στο μεταβλητό πλαίσιο SPA που εξασφαλίζει στους μηχανικούς και τους σχεδιαστές της μεγάλη ευελιξία, ενώ αισθητικά δεν κρύβεται πως το πρότυπο είναι το μεγαλύτερο κατά 17 εκατοστά σε ότι αφορά το μήκος V90. Ακριβώς λόγω των ελαφρώς μικρότερων διαστάσεών του (συνολικό μήκος 4,76 μέτρων) το V60 δείχνει πιο δυναμικό και σπορτίφ, ενώ γενικά είναι από τα πιο κομψά μοντέλα της κατηγορίας. Χάρη και στην αρκετά έντονη κλίση της οροφής του η οποία δεν επηρεάζει ουσιαστικά τους χώρους στο πίσω κάθισμά του.

Οι άνετοι χώροι (ελάχιστη χωρητικότητα πορτμπαγκάζ τα 529 λίτρα) συνδυάζονται με έναν χαρακτηριστικό για σύγχρονο Volvo όσο και πολυτελή διάκοσμο, στον οποίο δεσπόζει η μεγάλη αλά tablet οθόνη του πολύ καλού συστήματος infotainment Sensus. Σύμφωνα με την παράδοση της Volvo πολλά είναι και τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και αυτό της αυτόνομης οδήγησης. Για ταχύτητες μέχρι και 130 χλμ./ ώρα, όπου και αναλαμβάνει τα πάντα με τη μόνη υποχρέωση από πλευράς οδηγού, όπως έχουμε γράψει, να είναι να έχει απλά τα χέρια του στο τιμόνι.

To καλοκαίρι, όταν και θα ξεκινήσει η διάθεση του νέου Volvo V60 η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει τον T6, το σύνολο βενζίνης των 2.000 κυβικών και των 310 ίππων, σε συνδυασμό με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, καθώς και τους δύο diesel D3 και D4. Και οι δύο κινούν τους εμπρός τροχούς, συνδυάζονται στάνταρ με χειροκίνητα κιβώτια 6 σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματα 8 και αποδίδουν 150 και 190 ίππους αντίστοιχα.

Προς το τέλος του έτους θα κάνουν την εμφάνισή τους και δύο υβριδικές εκδόσεις, τις οποίες η Volvo ονομάζει Twin Engine. Πρόκειται για τις Τ6 και T8 Τwin Engine, στις οποίες ο κινητήρας βενζίνης των 2.000 κυβικών της μάρκας συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 117 ίππων, με αποτέλεσμα η συνδυαστική ισχύς τους να είναι 360 και 390 ίπποι αντίστοιχα. Όσο για τις επιδόσεις σημειώστε 4,8 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα, ενώ η επίσημη μέση κατανάλωσή τους είναι 2,1 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα. Η αντίστοιχη τιμή για τον T6 είναι 7,5 λίτρα και για τους D3 και D4 4,3 και 4,4 λίτρα.

Λίγο πριν το τέλος του 2018 θα παρουσιαστεί και η νέα γενιά της λιμουζίνας της σειράς, του S60, ενώ δεν θα λείψει και η έκδοση V60 Cross Country. Όσο για τις τιμές του νέου Volvo V60, στην έκδοσή του D3, ξεκινούν από τις 40.100 ευρώ στη Γερμανία, ποσό που μας δίνει μια τάξη μεγέθους σε σχέση με το τι θα ισχύσει στη χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ