ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Μercedes-AMG GT 4 Door Coupe είναι οικογενειακό με επιδόσεις υπερ- αυτοκινήτου

H Μercedes-AMG GT 4 Door Coupe είναι οικογενειακό με επιδόσεις υπερ- αυτοκινήτου

Στην περίπτωση του νέου σπορ μοντέλου που παρουσίασε η Mercedes στην έκθεση της Γενεύης το όνομα λέει τα πάντα: το AMG GΤ παραπέμπει άμεσα στο σούπερ σπορ μοντέλο της γερμανικής εταιρείας και πράγματι υπάρχουν οι οπτικές αναφορές, όπως η μάσκα, ενώ το 4 Door Coupe κάνει σαφή τον οικογενειακό αλλά και το σπορ προσανατολισμό του.

Πράγματι η εικόνα της κορυφαία εκδοχής της καινούργιας CLS, γιατί στην πράξη περί αυτού πρόκειται, είναι ιδιαίτερα δυναμική, χάρη και στο μακρύ καπό αλλά και τη διαμόρφωση του πίσω μέρους με την έντονη κλίση της οροφής. Παράλληλα επιβεβαιώνεται και από την απόδοση των κινητήρων αλλά και τις επιδόσεις που εξασφαλίζουν. Η κορυφαία εκδοχή, η GT 63 S, κινείται από τον V8 των 4.000 κυβικών της μάρκας και του εργοστασιακού βελτιωτή της, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 639 ίππους. Οι οποίοι αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 3,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 315 χλμ./ ώρα.

Ο ίδιος κινητήρας, αλλά με 585 ίππους, χρησιμοποιείται και στην GT 63, η οποία είναι ελάχιστα πιο αργή (0-100 χλμ./ ώρα σε 3,4 δεύτερα, τελική ταχύτητα 310 χλμ./ ώρα), ενώ υπάρχει και η εισαγωγική, τρόπος του λέγειν φυσικά, GT 53. Εδώ ο κινητήρας είναι ο καινούργιος σε σειρά 6κύλινδρος των 3.000 κυβικών και των 435 ίππων της Mercedes, που υποστηρίζεται από το ήπιο υβριδικό σύστημα EQ Boost, που συμβάλλει με 22 ίππους και 250 Nm.

Εδώ το 0-100 χλμ./ ώρα είναι υπόθεση 4,5 δευτερολέπτων και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 285 χλμ./ ώρα, ενώ και στις τρεις εκδόσεις στάνταρ είναι τόσο το εξελιγμένο για την περίσταση από την AMG αυτόματο κιβώτιο των 9 σχέσεων, όσο και η τετρακίνηση 4Matic+. Η οποία μπορεί να μεταβεί από την αποκλειστικά πίσω κίνηση στην τετρακίνηση.

Η GT 63 S διαθέτει επιπλέον και λειτουργία drift mode, ενώ σε κάθε περίπτωση ο σπορ χαρακτήρας υποστηρίζεται και από τον εσωτερικό διάκοσμο. Στις 8κύλινδρες εκδόσεις της νέας Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe ο εντυπωσιακό, πλήρως ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι στάνταρ, ενώ στην 6κύλινδρη χρεώνεται επιπλέον. Παρόλο που με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις η τιμή της δεν θα κυμαίνεται, στη Γερμανία, και όταν ξεκινήσει η διάθεσή της το καλοκαίρι κάτω από τις 150.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ