ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H σειρά 8 θα είναι η κορυφαία BMW και η τετράθυρη Μ8 Gran Coupe θα έχει πάνω από 600 ίππους

H σειρά 8 θα είναι η κορυφαία BMW και η τετράθυρη Μ8 Gran Coupe θα έχει πάνω από 600 ίππους

Η κορυφαία σειρά 8 της BMW, που μαζί με την X7 θα έχει το καινούργιο ασπρόμαυρο λογότυπο της μάρκας, θα έχει πέρα από το δίθυρο κουπέ και το αντίστοιχο κάμπριο και μια πιο οικογενειακή έκδοση.

Η οποία λέγεται 8 Gran Coupe και παρουσιάστηκε στη Γενεύη υπό τη μορφή πρωτοτύπου που όμως δείχνει κοντά στην παραγωγή. Ιδιαίτερο στοιχείο της τρίτης εκδοχής της σειράς 8 η επιμηκυμένη σιλουέτα της με την τονισμένη χαρακτηριστική γωνία των BMW στην τελευταία κολώνα της (Hofmeister Knick), το ωραίο «σβήσιμο» που έχουν οι πίσω πόρτες ώστε να τονίζεται ακόμα περισσότερο η αίσθηση κουπέ και βέβαια το μεγάλο καπό.

Κάτω από το οποίο, στην κορυφαία Μ8 Gran Sport θα υπάρχει ο V8 των 4.400 κυβικών της μάρκας, ο οποίος με τη βοήθεια δύο turbo θα αποδίδει 600 και πλέον ίππους. Τιμή ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αντίστοιχες ιπποδυνάμεις έχουν να επιδείξουν και οι άμεσοι ανταγωνιστές της M8, όπως η Mercedes-AMG GT 4 Door Coupe αλλά και το αναμενόμενο Audi RS7, που επιπλέον ακολουθούν και αυτά το στυλ του τετράθυρου κουπέ.

Προκειμένου να περιορισθούν τα κιλά αλλά και για να βρίσκεται το κέντρο βάρους όσο το δυνατόν πιο χαμηλό, γεγονός που κολακεύει τα δυναμικά χαρακτηριστικά, πολλά στοιχεία, με κύρια τους προφυλακτήρες και την οροφή, είναι κατασκευασμένα από συνθετικό υλικό ενισχυμένο με ανθρακονήματα. Από κει και πέρα εντύπωση προκαλεί το επίχρυσο περίγραμμα των παραδοσιακών «νεφρών» στη μάσκα -επίχρυσες είναι και οι απολήξεις της εξάτμισης- τα οποία μάλιστα εδώ ανοίγουν στη βάση τους.

Το χρονοδιάγραμμα της BMW για τη ναυαρχίδα της προβλέπει την παρουσίαση του κουπέ κατά τη διάρκεια του 2018, στη συνέχεια την εμφάνιση του κάμπριο, ενώ μέσα στο 2019 θα ακολουθήσει και η 8 Gran Coupe, η τιμή της οποίας στη Γερμανία δεν θα είναι σε καμία περίπτωση κάτω από τις 150.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ