ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Δείτε σε ένα βίντεο πέντε λεπτών όλες τις McLaren που έχουν κυκλοφορήσει

Αυτοκίνητο: Δείτε σε ένα βίντεο πέντε λεπτών όλες τις McLaren που έχουν κυκλοφορήσει

Η McLaren μπορεί τα τελευταία χρόνια να μην πρωταγωνιστεί στη Φόρμουλα 1 αλλά χωρίς αμφιβολία είναι από τις πιο επιτυχημένες ομάδες της. Παράλληλα εξελίσσεται σε ένα σημαντικό κατασκευαστή super και hyper cars, καθώς διεκδικεί με αξιώσεις κορυφαία θέση στην κορυφή αυτών των ιδιαίτερα απαιτητικών κατηγοριών.

Τελευταία της δημιουργία η Senna, η P1 έχει τη δική της ιστορία, ενώ η εμβληματική F1 είναι διαχρονικά ένα από τα top αυτοκίνητα του είδους -για πολλούς το κορυφαίο- που έχουν παρουσιαστεί.

Λίγοι γνωρίζουν πως οι προσπάθειες της McLaren για την κατασκευή ενός super car για δημόσιους δρόμους έχει ξεκινήσει πριν από σχεδόν 50 χρόνια, πιο συγκεκριμένα το 1970 με την M6 GT, ένα πρωτότυπο με κινητήρα Chevrolet. Οι προσπάθειες εγκαταλείφθηκαν με το θάνατο του Bruce McLaren, ενώ η εταιρεία συστήθηκε στο ευρύ κοινό 23 χρόνια μετά, με την F1.

Για την οποία θα υπάρξει στο άμεσο μέλλον διάδοχος, η οποία έχει τον κωδικό BP23, ενώ οι αρχικές φωτογραφίες της έχουν ήδη δοθεί στην δημοσιότητα. Η BP23 θα παρουσιαστεί πριν το τέλος του 2018 σε επιλεγμένο κοινό, θα είναι και αυτή τριθέσια με τον οδηγό στο κέντρο, ενώ η τελική της ταχύτητα θα φτάνει τα 391 χλμ./ ώρα, ίδια δηλαδή με αυτήν της θρυλικής F1.

Στο βίντεο που ακολουθεί μπορείτε να δείτε και να ακούσετε όλες τις McLaren που έχουν παρουσιαστεί και που θα μπορούσε -θεωρητικά τουλάχιστον- να αγοράσεις κανείς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ