ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δείτε πως η BMW υποστηρίζει τις πωλήσεις των diesel της

Δείτε πως η BMW υποστηρίζει τις πωλήσεις των diesel της

Οι κινητήρες πετρελαίου βρίσκονται τον τελευταίο καιρό στο στόχαστρο -σε πολύ μεγάλο βαθμό αδικαιολόγητα και στα πλαίσια και της προσπάθειας καθιέρωσης της ηλεκτροκίνησης. Φυσικά δεν θα πρέπει κανείς να βιαστεί να τους ξεγράψει, αλλά είναι δεδομένο πως υπάρχει μια αισθητή πτώση των πωλήσεών τους πανευρωπαϊκά.

Μια πτώση η οποία πέρα από τη φιλολογία και την παραφιλολογία που αναπτύσσεται γύρω από το μέλλον των diesel ενισχύεται και από αποφάσεις σαν και αυτή κάποιων γερμανικών πόλεων που σκοπεύουν να εκδιώξουν τα (παλαιότερα) πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα από τα κέντρα τους.

Η ανησυχία των αγοραστών, που λογικά και αναμενόμενα οδηγεί στην πτώση των πωλήσεων, έχει να κάνει κυρίως με το φόβο για μια τυχόν μελλοντική απαγόρευση κυκλοφορίας. Προκειμένου λοιπόν να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτές οι φοβίες, καταρχήν στην αγορά της Γερμανίας, η BMW ξεκινά από τις 15 Μαρτίου ένα πρόγραμμα το οποίο υπόσχεται πως σε περίπτωση που ισχύσουν περιορισμοί θα αντικαταστήσει το πετρελαιοκίνητο μοντέλο κάθε αγοραστή με ένα αντίστοιχο βενζίνης. Ο μόνος όρος είναι ο τόπος κατοικίας του αγοραστή να βρίσκεται σε απόσταση μικρότερη των 100 χιλιομέτρων από την πόλη που θα ισχύσει η απαγόρευση.

Παράλληλα η BMW, όπως και άλλοι κατασκευαστές, θα δίνει και επιδότηση 2.000 ευρώ σε όσους επιθυμούν να αντικαταστήσουν παλαιότερα diesel (Εuro 4 και Euro 5) με βενζινοκίνητα, υβριδικά, ηλεκτρικά (i3) ή ακόμα και diesel προδιαγραφών Euro 6 μοντέλα της.

BMW DIESEL

ΔΗΜΟΦΙΛΗ