ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό VW I.D. R. θα μετέχει στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak

Αυτοκίνητο: Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό VW I.D. R. θα μετέχει στη διάσημη ανάβαση του Pikes Peak

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα μπορεί στο μέλλον να αυξηθούν αλλά εκτός από την πρακτικότητά τους στην καθημερινή χρήση, η οποία εκφράζεται κατά κύριο λόγο από την αυτονομία τους, χρειάζεται να αποκτήσουν και μια πιο ελκυστική εικόνα. Περισσότερη αίγλη και πιο πολύ συναίσθημα, το οποίοι επιτυγχάνεται και μέσω των επιτυχιών σε αγώνες.

H VW έχει εξελίξει και παρουσιάσει ένα ευρύ πρόγραμμα παρουσίασης νέων ηλεκτρικών μοντέλων για τα επόμενα χρόνια, ενώ πλέον στο πρόγραμμα αυτό εντάσσεται και ένα αγωνιστικό το I.D. R Pikes Peak, το οποίο, όπως λέει και το όνομά του θα δώσει το παρόν στη πιο διάσημη ανάβαση των ΗΠΑ. Η οποία είναι γνωστή και ως Race to the Clouds.

Από τις φωτογραφίες που βλέπουμε το αμάξωμά του I.D. R είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, θυμίζοντας σε κάποιο βαθμό και τα πρωτότυπα των 24 Ωρών του Le Mans, γεγονός που δημιουργεί προσδοκίες και για έναν πολύ καλό χρόνο. Κι αυτό παρόλο που δεν έχουν ανακοινωθεί επιμέρους στοιχεία, όπως ιπποδυνάμεις και επιδόσεις. Κατά πάσα πιθανότητα πάντως θα είναι τετρακίνητο, ενώ ενδιαφέρον στοιχείο είναι πως η απόδοση των ηλεκτροκινητήρων δεν μειώνεται με το υψόμετρο, όπως στους συμβατικούς εσωτερικής καύσης, με ή χωρίς υπερτροφοδότηση.

Κι αυτό γιατί η εκκίνηση του αγώνα, που έγινε για πρώτη φορά στο Colorado Springs των Rocky Mountains το 1916, πριν από 102 χρόνια δηλαδή, γίνεται σε υψόμετρο 2.800 μέτρων ενώ στον τερματισμό η αντίστοιχη τιμή είναι 4.302 μέτρα. Το συνολικό μήκος της διαδρομής ανέρχεται σε 19,99 χιλιόμετρα, ενώ το ρεκόρ των ηλεκτροκίνητων πρωτοτύπων είναι 8:57,118 λεπτά και πιστώνεται από το 2016 στο Νεοζηλανδό Rhys Millen και το eO PP100.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ