ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτή η BMW 507 Roadster ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και πωλείται

Αυτοκίνητο: Αυτή η BMW 507 Roadster ανήκε στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο και πωλείται

Στον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο μπορεί κανείς να του προσάψει διάφορα αλλά σίγουρα όχι κακό γούστο σε ότι αφορά τα αυτοκίνητα. Απεναντίας αν κρίνουμε από την BMW 507 Roadster των φωτογραφιών μας που του είχε παραδοθεί το 1959 και η οποία θεωρείται ένα από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που έχει κατασκευάσει ποτέ η εταιρεία του Μονάχου.

Η ανοιχτή 507 -από μια είχαν και οι Elvis Presley, Fred Astaire, Ursula Andress, John Surtees, Hans Stuck και άλλοι πολλοί επώνυμοι- είναι δημιουργία του Albrecht Graf von Goertz, ενός Γερμανού αριστοκράτη που ήταν ταυτόχρονα και βιομηχανικός σχεδιαστής, επικεφαλής του τότε τμήματος design της BMW. Είχε προηγηθεί η 503, το πρώτο ευρωπαϊκό κάμπριο με ηλεκτρική οροφή, ενώ η 507 θεωρείται το κορυφαίο του μοντέλο και αυτή που καθιέρωσε τη βαυαρική εταιρεία ως κατασκευαστή σπορ μοντέλων πολυτελείας.

Η 507 είχε αρχικά προκύψει ως μια πιο προσιτή εναλλακτική πρόταση στη θρυλική, τότε και τώρα, Mercedes 300SL (την επονομαζόμενη και Gullwing στην έκδοση κουπέ της, λόγω του ότι οι πόρτες της άνοιγαν προς τα πάνω θυμίζοντας φτερά γλάρου) και ο στόχος ήταν να πουληθούν 2.500 μονάδες. Επειδή όμως η θεωρία δεν συμβαδίζει πάντα με την πράξη η τιμή της ήταν τελικά ιδιαίτερα υψηλή, με αποτέλεσμα να κατασκευαστούν μόλις 252, από τις οποίες οι 213 είναι της έκδοσης ΙΙ, σαν και αυτή του τέως.

Η οποία θα δημοπρατηθεί στις 11 Μαΐου στο Μονακό από τον οίκο Bonham’s και η τιμή της αναμένεται να φτάσει μέχρι και τα 2.600.000 δολάρια. Λόγω της σπανιότητάς της, της καλής κατάστασής της και φυσικά του γαλαζοαίματου παρελθόντος της…

BMW 507 20

O τέως βασιλίας Κωνσταντίνος παρέλαβε τη BMW 507, φυσικά ολοκαίνουργια, το 1959. Πηγή: Bonhams

ΔΗΜΟΦΙΛΗ