ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας και του Βλάντιμιρ Πούτιν

Αυτοκίνητο: Αυτή είναι η νέα προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας και του Βλάντιμιρ Πούτιν

Στις 7 Μαΐου θα ορκιστεί ο νέος Πρόεδρος της Ρωσίας ο οποίος θα είναι ο Βλάντιμιρ Πούτιν, μιας και οι εκπλήξεις αποκλείονται ακόμα και μαθηματικά. Η συγκεκριμένη ημερομηνία έχει αναγκάσει κάποιους ανθρώπους να εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να είναι και αυτοί έγκαιρα έτοιμοι.

Οι άνθρωποι αυτοί δεν είναι άλλοι από τους υπεύθυνους είναι για το πρότζεκτ «Κορτέζ», τη νέα προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας, η οποία αναμένεται να κάνει την παρθενική της εμφάνιση στη νέα μεγάλη στιγμή του Βλάντιμιρ Πούτιν. Φυσικά χρονικά πρόκειται για μια εξαιρετική συγκυρία και από τις ομολογουμένως περιορισμένες πληροφορίες που έχουν κυκλοφορήσει ξέρουμε πως έχουν ολοκληρωθεί οι δοκιμές πρόσκρουσής της. Τις οποίες λέγεται, από όσα έχουν γίνει γνωστά, πως τις έχει παρακολουθήσει και ο ίδιος ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος ενημερώνεται συνεχώς για την εξέλιξη του νέου του αυτοκινήτου. Μάλιστα πηγές αναφέρουν πως η λιμουζίνα θα του παραδοθεί λίγες ημέρες πριν την ορκωμοσία προκειμένου και να εξοικειωθεί μαζί της και να αποφασίσει από ποια πλευρά θέλει να κάθεται.

Ο κινητήρας του θηριώδους οχήματος είναι ένας V8 4.600 κυβικών, ο οποίος έχει εξελιχθεί σε συνεργασία με την Porsche και με τη βοήθεια turbo αποδίδει 600 ίππους και 881 Nm. Για τα ηλεκτρονικά συστήματα υπάρχει συνεργασία και με τη Bosch, ενώ η μετάδοση βασίζεται σε έναν ρωσικής έμπνευσης και εξέλιξης αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων με 9 σχέσεις.

Φυσικά η καινούργια προεδρική λιμουζίνα της Ρωσίας, όπως άλλωστε και κάθε άλλη που σέβεται τον εαυτό της, είναι θωρακισμένη -η συγκεκριμένη λέγεται πως αντέχει ακόμα και σε επίθεση με αντιαρματικό πύραυλο- διαθέτει παροχή για ενδεχόμενη επίθεση με χημικά όπλα, καθώς και ιατρικό εξοπλισμό, στον οποίο περιλαμβάνονται και φιάλες αίματος, σε περίπτωση που ο πρόεδρος χρειαστεί περίθαλψη.

Η ρωσική προεδρική λιμουζίνα πάντως, η οποία κρίνοντας από τα σκίτσα της έχει ένα στυλ Rolls Royce, είναι μέρος ενός συνολικού προγράμματος εξέλιξης και κατασκευής αυτοκινήτων για τους Ρώσους αξιωματούχους, το οποίο θα κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Σε φάση αντικατάστασης πάντως βρίσκεται και η προεδρική λιμουζίνα της άλλη υπερδύναμης, των ΗΠΑ. Το καινούργιο και πιο εξελιγμένο «Θηρίο» -The beast είναι το επίσημο παρατσούκλι της- θεωρητικά θα ήταν έτοιμο για την ορκωμοσία του Τραμπ, αλλά πρακτικά εξελίσσεται ακόμα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ