ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H ολοκαίνουργια CLS είναι η πιο κομψή Mercedes

Αυτοκίνητο: H ολοκαίνουργια CLS είναι η πιο κομψή Mercedes

H CLS έχει μια ιδιαίτερη θέση στη γκάμα της Mercedes. Όχι μόνο γιατί ήταν αυτή που το 2004 δημιούργησε την κατηγορία των τετράθυρων κουπέ αλλά και γιατί έφερε και ένα πιο νεανικό και δυναμικό αέρα στην κατηγορίας πολυτελείας.

Η τελευταία γενιά της, που μόλις τώρα παρουσιάστηκε επίσημα σε μια ιδιαίτερη εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής, έχει και έναν επιπλέον λόγο για να ξεχωρίζει: είναι το πρώτο μοντέλο που εκφράζει τη νέα σχεδιαστική αντίληψη της Mercedes, η οποία χαρακτηρίζεται ως Sensual Purity -Αισθαντική Καθαρότητα.

Πράγματι το ιδιαίτερο κομψό αλλά όπως προαναφέραμε και δυναμικό αμάξωμα της είναι απαλλαγμένο από οτιδήποτε θα μπορούσε να θεωρηθεί περιττό και διακρίνεται τις απλές αλλά καθαρές γραμμές του που δημιουργούν ένα ξεχωριστό και ιδιαίτερο σχήμα. Το οποίο ξεχωρίζει και μέσω της νέας μάσκας Panamera, ενώ άξια λόγου και αναφορά είναι και εξαιρετική αεροδυναμική του με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,26.

Ανάλογα κομψό είναι και το εσωτερικό της νέας CLS, που πλέον μπορεί να μετακινήσει με άνεση και πολυτέλεια μέχρι και 5 επιβάτες και τις αποσκευές τους (πορτμπαγκάζ 520 λίτρων). Φυσικά και με απόλυτη ασφάλεια, μιας και το νέο τετράθυρο κουπέ της Mercedes μπορεί να εξοπλιστεί με όλα τα διαθέσιμα ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, του συστήματος ημι- αυτόνομης οδήγησης συμπεριλαμβανομένου.

Αισθητικά ξεχωρίζει το προαιρετικό Widescreen Cockpit, που είναι αποκλειστικά ψηφιακό και αποτελείται από δύο οθόνες 12,3 ιντσών τοποθετημένες δίπλα δίπλα και κάτω από ένα ενιαίο κρύσταλλο, με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια ενιαία επιφάνεια με εντυπωσιακή διαγώνιο 24 ιντσών. Εξίσου χαρακτηριστικοί είναι και οι φωτιζόμενοι αεραγωγοί, το χρώμα των οποίων μάλιστα προσαρμόζεται σε αυτό του αέρα που εξέρχεται από αυτούς -κόκκινο για ζεστό, μπλε για κρύο- ενώ το πακέτο Ακουστικής Άνεσης εξασφαλίζει μετακινήσεις εξαιρετική ήσυχες και πολιτισμένες. Ακριβώς όπως περιμένει κανείς από ένα αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας, που επιπλέον μπορεί να διαθέτει και το Energizing. Το οποίο συνδέει διάφορα συστήματα άνεσης του αυτοκινήτου, επιτρέποντας τη δημιουργία συγκεκριμένης ατμόσφαιρας προκειμένου να βελτιώνονται η ευεξία και η απόδοση τόσο του οδηγού όσο και των υπολοίπων επιβατών.

Η νέα CLS διαθέτει βέβαια και το νέο Mercedes me, που καθιστά εφικτή την δικτύωση των οδηγών με το όχημά τους αλλά και και το όχημα με τον κόσμο γύρω του. Το Mercedes me περιλαμβάνει ολόκληρο το φάσμα των προϊόντων και υπηρεσιών της Mercedes-Benz, από τη χρηματοδότηση και τη συντήρηση των οχημάτων, έως τις γνωστές, διεθνείς υπηρεσίες κινητικότητας της Daimler. Με αυτόν τον τρόπο το «Mercedes me» επιτρέπει την απρόσκοπτη και άνετη πρόσβαση του χρήστη σε όλους τους τομείς κινητικότητας, δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη εξυπηρέτηση των πελατών της μάρκας.

MERCEDES ME 2

Το Mercedes Me παρέχει εφαρμογές και υπηρεσίες σε συνολικά 5 κατηγορίες, τις Move, Connect, Assist, Finance και Inspire. Πηγή: Mercedes

To brand «Mercedes me» περιλαμβάνει ένα «πακέτο» ειδικά προσαρμοσμένων υπηρεσιών κινητικότητας, συνδεσιμότητας, service και χρηματοδότησης καθώς και εμπειρίες της μάρκας που διαρκώς εξελίσσονται. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες που προσφέρονται στους πελάτες μέσω του Mercedes me συνοψίζονται σε 5 κατηγορίες: Move (λύσεις για έξυπνες μετακινήσεις), Connect (σύνδεση του αυτοκινήτου παντού και κάθε στιγμή), Assist (προσωποποιημένη προσφορά υπηρεσιών για πελάτες Mercedes me), Finance (εξατομικευμένες χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες) και Inspire (επίσκεψη στον κόσμο της έρευνας και ανάπτυξης της Mercedes-Benz).

Η νέα Mercedes CLS είναι διαθέσιμη άμεσα με τρεις κινητήρες, που συνδυάζονται στάνταρ τόσο με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων όσο και με τετρακίνηση 4ΜΑΤΙC. Οι diesel είναι οι δύο εκδόσεις των 286 (CLS 350 d) και των 340 ίππων (CLS 400 d) του ολοκαίνουργιου σε σειρά εξακύλινδρου πετρελαιοκινητήρα των 3.000 κυβικών.

Εξακύλινδρος σε σειρά 3.000 κυβικών είναι και το σύνολο βενζίνης της CLS 450 4MATIC. Η ιδιαιτερότητά του είναι πως ο συγκεκριμένος κινητήρας είναι εξηλεκτρισμένος με EQ Boost και ηλεκτρικό κύκλωμα 48Volt. Έτσι στους 367 ίππους του εξακύλινδρου βενζίνης προστίθενται και οι 22 του EQ Boost.

Ενδιαφέρον είναι πως η πιο ισχυρή έκδοση της CLS είναι και η πιο ενδιαφέρουσα από οικονομικής πλευράς, καθώς ευνοείται ως υβριδική και κοστίζει από 85.166 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ