ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το πιο γρήγορο VW Golf GTI λέγεται TCR και φτάνει τα 264 χλμ/ ώρα

Αυτοκίνητο: Το πιο γρήγορο VW Golf GTI λέγεται TCR και φτάνει τα 264 χλμ/ ώρα

Κάθε χρόνο η VW διοργανώνει στο αυστριακό Wörthersee ένα «πανηγύρι» στο οποίο, μεταξύ άλλων, παρουσιάζονται και μερικά ενδιαφέροντα πρωτότυπα.

Όπως για παράδειγμα το αυτοκίνητο VW Golf GTI TCR που παρουσιάστηκε φέτος και στην ουσία προαναγγέλλει το ομώνυμο μοντέλο παραγωγής που θα είναι διαθέσιμο προς το τέλος του δρόμους. Και θα συνοδεύεται από τον τίτλο του πιο γρήγορου, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, Golf GTI παραγωγής, καθώς θα μπορεί να κινηθεί ακόμα και με 264 χλμ./ ώρα.

Ενδιαφέρον είναι πως το TCR δεν είναι και το ισχυρότερο Golf GTI -ο τίτλος αυτός ανήκει στο Clubsport S- αλλά χάρη στο στήσιμό του που προέρχεται από τις πίστες, τις αεροδυναμικές βελτιώσεις, τη χαμηλωμένη κατά 20 χιλιοστά ανάρτηση και κάποιες άλλες επεμβάσεις που δεν ανακοινώνει η VW, κατορθώνει να είναι το ταχύτερο.

Η τελική των 264 χλμ./ ώρα επιτυγχάνεται με τον ηλεκτρονικό κόφτη απενεργοποιημένο, ενώ το 0-100 χλμ./ ώρα αναμένεται να ολοκληρώνεται σε λιγότερα από 6,0 δεύτερα.

Ο κινητήρας του VW Golf GTI TCR είναι φυσικά ο 2.0 TSI, ο οποίος για την περίσταση μπορεί να αυξήσει την πίεση στο turbo του από τα 1,9 στα 2,1 bar για 10 δευτερόλεπτα αποδίδει 290 ίππους και 370 Nm. To κιβώτιο είναι ένα αυτόματο DSG με εφτά σχέσεις, θα υπάρχει κατά πάσα πιθανότητα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο μπλοκέ διαφορικό, ενώ οι δύο εξατμίσεις της Akrapovic στα άκρα του πίσω μέρους εγγυώνται τον ήχο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ