ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πόσο μπορεί να κοστίζει το leasing μιας Pagani Huayra Roadster;

Πόσο μπορεί να κοστίζει το leasing μιας Pagani Huayra Roadster;

Τα hyper cars είναι μια πολύ ειδική κατηγορία αυτοκινήτων, μιας και είναι εντυπωσιακά όσο δεν παίρνει, γρήγορα όσο δεν φαντάζεται κανείς και βέβαια πανάκριβα. Έτσι απευθύνονται σε ένα πολύ ειδικό κοινό, που δεν έχει πρόβλημα να εκταμιεύσει κάποια εκατομμύρια για να τα αποκτήσει. Έχοντας μπει, συνήθως αρκετά πιο πριν από την επίσημη πρεμιέρα τους, σε μια λίστα αναμονής.

Από αυτήν τη σκοπιά το γεγονός ότι η αμερικάνικη εταιρεία Putnam Leasing προσφέρει ένα από τα πιο ακριβοθώρητα hyper car, την Pagani Huayra Roadster για χρονομίσθωση προκαλεί καταρχήν έκπληξη. Φυσικά μην περιμένετε εδώ δόσεις μερικών εκατοντάδων ευρώ το μήνα. Καταρχήν απαιτείται μια προκαταβολή της τάξης των 700.000 ευρώ και στη συνέχεια καταβολή για 60 μήνες ενός μηνιαίου μισθώματος ύψος 25.339 δολαρίων. Όσο δηλαδή κοστίζει ένα καλό μεσαίο μοντέλο στις ΗΠΑ.

Το ερώτημα φυσικά είναι γιατί να θέλει κανείς αποκτήσει μια ανοιχτή Pagani με leasing. Μια απάντηση είναι γιατί δεν θέλει να εκταμιεύσει όλο το (μεγάλο) ποσό που κοστίζει, μια δεύτερη προκειμένου να έχει φορολογικές ελαφρύνσεις, αλλά η πιο πιθανή είναι πως μόνο έτσι θα μπορέσει να την πάρει καινούργια και άμεσα. Κι αυτό γιατί και οι 100 ανοιχτές Huayra που θα κατασκευαστούν έχουν ήδη ιδιοκτήτη.

Ενδιαφέρον είναι πως αν κατά τη διάρκεια αυτών των 5 χρόνων που διαρκεί το leasing της ο ιδιοκτήτης της δεν τη θέλει, κάτι που ακούγεται μάλλον απίθανο, μπορεί να την αντικαταστήσει με οποιοδήποτε άλλο αυτοκίνητο και να συνεχίσει το συμβόλαιό του με την Putnam Leasing. Αν πάλι με την ολοκλήρωση της πενταετίας η τιμή της ως μεταχειρισμένο είναι υψηλότερη από αυτή που χρησιμοποιήθηκε ως βάση για τους υπολογισμούς θα επιστραφούν χρήματα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ