ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

BMW M3 CS: η τελευταία είναι και η κορυφαία

BMW M3 CS: η τελευταία είναι και η κορυφαία

Τον Ιούνιο η παραγωγή της κορυφαίας έκδοσης της σειράς 3 της BMW, της M3, θα ολοκληρωθεί λόγω της εφαρμογής των νέων κανονισμών WLTP, τους οποίους και δεν καλύπτει στην τρέχουσα μορφή. Αντίθετα η M4 με την οποία έχουν πολλά κοινά θα συνεχίσει κανονικά.

Λίγο πριν το τέλος λοιπόν η BMW, προκειμένου και να κλείσει όσο πιο εμφατικά μπορεί την καριέρα της M3 με τον εσωτερικό κωδικό F30, παρουσιάζει την πιο hard core εκδοχή της, τη CS. Η οποία σε σχέση με το στάνταρ μοντέλο έχει χάσει 50 κιλά βάρους χάρη στην εκτεταμένη χρήση στοιχείων του αμαξώματος από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακόνημα.

Ταυτόχρονα οι μηχανικοί της εταιρείας του Μονάχου αύξησαν ακόμα λίγο την απόδοση του bi-turbo εξακύλινδρου σε σειρά των 3.000 κυβικών, η οποία φτάνει πλέον τους 460 ίππους. Οι οποίοι είναι +10 σε σχέση με την μέχρι τώρα πιο ισχυρή έκδοση της M3, την Performance Pack, ενώ το κιβώτιο είναι στάνταρ το αυτόματο διπλού συμπλέκτη των 7 σχέσεων.

Φυσικά όλα τα παραπάνω είχαν σαν στόχο την ακόμα πιο σκληροπυρηνική σπορ συμπεριφορά και βέβαια και τις επιδόσεις. Έτσι λοιπόν η M3 CS σπάει για το 0-100 χλμ./ ώρα το φράγμα των 4,0 δευτερολέπτων πετυχαίνοντας ένα 3,9 δεύτερα, ενώ η τελική της ταχύτητα είναι 280 χλμ./ ώρα.

Η πιο σκληροπυρηνική BMW Μ3 θα είναι βέβαια και συλλεκτική, μιας και θα κατασκευαστεί συνολικά μόλις 1.200 φορές. Από τα αυτοκίνητα αυτά η μερίδα του λέοντος, πιο συγκεκριμένα 550 μονάδες, προορίζεται για τις ΗΠΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ