ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Mercedes CLA γοητεύει με την τολμηρή της σχεδίαση

H Mercedes CLA γοητεύει με την τολμηρή της σχεδίαση

Αν πρέπει να επιλέξει κανείς ένα αυτοκίνητο που στις μεσαίες κατηγορίες ξεχωρίζει με την πρωτοτυπία και της δύναμη της εικόνας του τότε αυτό που θα διάλεγαν οι περισσότεροι είναι χωρίς αμφιβολία η CLA της Mercedes.

Λογικό, μιας και η CLA ενθουσιάζει με το συνδυασμό των τριών όγκων του αμαξώματός της με τη χαρακτηριστική διαμόρφωση της οροφής της που δημιουργεί ένα στυλ κουπέ, με το έντονο ανάγλυφο στο προφίλ της αλλά και την εμφατική μάσκα στην οποία καταλήγει το μακρύ καπό της με τα έντονα νεύρα, καθώς και με τις καμπύλες της.

Η CLA αποπνέει δυναμισμό και κομψότητα και σαφώς δεν περνά απαρατήρητη, μιας και είναι από τα πιο εμπνευσμένα σχήματα που συναντά κανείς στους δρόμους. Το ίδιο εμπνευσμένη είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού της, που ξεχωρίζει με την ποιότητα και τη φινέτσα του, αλλά και με το high tech αίσθηση που το περιβάλλει. Βασικό στοιχείο αυτής η οθόνη των έως και 8,0 ιντσών που δεν είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό αλλά ελεύθερη.

Για αυτό και προσελκύει άμεσα τα βλέμματα, ενώ αποτελεί το κέντρο ελέγχου του συστήματος infotainment της CLA, που ενσωματώνει γρήγορα και εύκολα το smartphone σας ανεξάρτητα από το λειτουργικό του σύστημα. Παράλληλα υπάρχουν και όλα τα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, που διευκολύνουν το έργο και περιορίζουν την κόπωσή του, εξασφαλίζοντας έτσι ακόμα μεγαλύτερο επίπεδο ασφάλειας, καθώς και το Mercedes me. Η νέα υπηρεσία της Mercedes-Benz που συνδέει άμεσα και μέσω του smartphone τον κάτοχο με το αυτοκίνητό του και το τελευταίο με τον κόσμο, παρέχοντας εξατομικευμένες υπηρεσίες, που υποστηρίζουν οδηγό και επιβάτες σε ότι και αν θελήσουν και σε ότι τυχόν τους συμβεί.

MERCEDES CLA 4a

Ο πίνακας οργάνων, τα ενσωματωμένα στα καθίσματα προσκέφαλα αλλά και η απουσία περιγράμματος στα παράθυρα τονίζουν το νεανικό και σπορ χαρακτήρα της, ο οποίος συνδυάζεται με άνετους χώρους, μεγάλο πορτμπαγκάζ και πλήρη εξοπλισμό άνεσης.

Όλα αυτά καθιστούν τη CLA ιδανική για ταξίδια. Για άνετα και ήσυχα ταξίδια, μιας και χάρη στην εξαιρετική αεροδυναμική της (συντελεστής οπισθέλκουσας έως και 0,23, τιμή κορυφαία ανεξαρτήτως κατηγορίας) στο εσωτερικό επικρατεί μια ηρεμία που ταιριάζει απόλυτα με τον premium χαρακτήρα της. Ταυτόχρονα η ανάρτηση απομονώνει σχεδόν τα πάντα με αποτέλεσμα οι επιβάτες της να φτάνουν ξεκούραστοι στον προορισμό τους. Κάτι που ισχύει και για τον οδηγό, που χάρη στην εξαιρετική οδική συμπεριφορά, την αίσθηση σιγουριάς που του δημιουργεί η CLA αλλά και την παρουσία των εξελιγμένων συστημάτων υποβοήθησης, απολαμβάνει κάθε χιλιόμετρο.

Το fun to drive γίνεται ακόμα πιο έντονο όταν αφήσει την εθνική και ακολουθήσει έναν επαρχιακό δρόμο. Εκεί η CLA θα ξεδιπλώσει τα εξαιρετικά δυναμικά της χαρακτηριστικά, θα παρουσιάσει ακόμα πιο έντονα τη σπορτίφ πλευρά της και θα ενθουσιάσει. Όσο για μέσα στην πόλη αποδεικνύεται ιδιαίτερα ευέλικτη και πρακτική.

MERCEDES CLA 5

Σε όλα τα παραπάνω συμμετοχή και μάλιστα καθοριστική έχουν και οι κινητήρες της. Τόσο αυτοί της βενζίνης όσο και του πετρελαίου, που είναι σύγχρονοι και πολιτισμένοι, δυνατοί και οικονομικοί. Η CLA 180 κινείται από τον τετρακύλινδρο turbo των 1.595 κυβικών και των 122 ίππων που την καθιστά ευθύς εξαρχής ελκυστική. Λόγω κυβισμού, λόγω των επιδόσεων που εξασφαλίζει (0-100 χλμ./ ώρα σε 9,0 δεύτερα, τελική ταχύτητα 210 χλμ./ ώρα) αλλά και της οικονομίας καυσίμου που τον χαρακτηρίζει. Ακόμα καλύτερες (0-100 χλμ./ ώρα σε 8,2 δεύτερα, τελική ταχύτητα 230 χλμ./ ώρα) είναι οι επιδόσεις της CLA 200, στην οποία ο ίδιος κινητήρας αποδίδει 156 ίππους, ενώ και οι δύο συνδυάζονται τόσο με χειροκίνητα όσο και με αυτόματα κιβώτια. Οι μεγαλύτερου κυβισμού (1.991 κ. εκ.) CLA 220 και 250, με 184 και 211 ίππους αντίστοιχα, είναι αποκλειστικά αυτόματες, κάτι που ισχύει και για την κορυφαία σούπερ σπορ έκδοση, την τετρακίνητη Mercedes-AMG CLA 45 4MATIC. Η οποία κινείται από τον πιο ισχυρό -381 ίπποι- κινητήρα 2.000 κυβικών στον κόσμο και η οποία δεν χρειάζεται πάνω από 4,2 δεύτερα για να φτάσει από στάση τα 100 χλμ./ ώρα.

Η γκάμα των diesel ξεκινά με το best seller στη χώρα μας, τη CLA 180 d των 1.461 κυβικών και των 109 ίππων, που ξεχωρίζει με την εξαιρετική της οικονομία (μέση κατανάλωση από 3,7 λίτρα για κάθε 100 χιλιόμετρα) και συνεχίζει με τις μεγαλύτερες CLA 200 d και 250 d. Που κινούνται από εκδόσεις 136 και 177 ίππων του δοκιμασμένου τετρακύλινδρου των 2.143 κυβικών και είναι διαθέσιμες και με τετρακίνηση 4MATIC.

H CLA -πέρα από την Coupe υπάρχει και η πολύ ξεχωριστή Shooting Brake- ξεκινά από τις 31.028 ευρώ, ενώ μέσω του Welcome Today είναι διαθέσιμη στους Εξουσιοδοτημένους Αντιπροσώπους της μάρκας με οικονομικά πακέτα εξοπλισμού -βοηθούν και στην εξατομίκευση της τόσο σε ότι αφορά την εξωτερική της εμφάνιση όσο και τον εσωτερικό της διάκοσμο- και προνομιακούς όρους πληρωμής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ