ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H ηλεκτροκίνηση, πέρα από όλα τα άλλα, θα είναι και αθόρυβη και αυτό είναι πρόβλημα

Αυτοκίνητο: H ηλεκτροκίνηση, πέρα από όλα τα άλλα, θα είναι και αθόρυβη και αυτό είναι πρόβλημα

Μπορεί η οικολογική παράμετρος της ηλεκτροκίνησης να μην είναι άμεσα αποδεκτή από όλους όσους στην εξίσωση βάζουν -πολύ σωστά- και την παράμετρο της παραγωγής της ηλεκτρικής καθώς και αυτές της κατασκευής αλλά και της αποκομιδής της μπαταριών, αλλά αυτό που είναι αναμφισβήτητο είναι η τελείως αθόρυβη λειτουργία των ηλεκτρικών μοντέλων.

Αυτό ακριβώς παρουσιάζει και η Mercedes στο βίντεο που ακολουθεί, που δείχνει ένα πλήρως ηλεκτρικό EQ Concept να κινείται σε μια έρημη highway των ΗΠΑ. Και εκεί που περιμένει κανείς να μην ακούγεται τίποτα κάπου στο βάθος γίνονται αντιληπτοί θόρυβοι σαν από κινητήρα εσωτερικής καύσης με πολλά κυβικά και ελεύθερη εξάτμιση.

Οι οποίοι προέρχονται τελικά, όπως αποδεικνύεται μόλις κατεβαίνει, από το συνοδηγό, που είναι ο γνωστός Youtuber Daniel Jovanov -γνωστός και ως «Human Car Sound»- που κάνει με το στόμα και με απόλυτα πειστικό τρόπο θορύβους αυτοκινήτων.

Μετά την αποβίβαση του «Human Car Sound» το EQ Concept συνεχίζει τελείως ήσυχα την πορεία του και βέβαια το ερώτημα που προκύπτει είναι ποια λύση τελικά θα υιοθετηθεί σε σχέση με τον ήχο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, προκειμένου κυρίως να γίνονται αντιληπτά από τους πεζούς.

Το θέμα αυτό σίγουρα θα έχει απασχολήσει και τους μηχανικούς που ασχολούνται με την εξέλιξη του EQC του πρώτου πλήρους ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Mercedes και του πρώτου δείγματος γραφής της υπο-μάρκας της EQ. Το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο 2019 και όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες δοκιμάζεται εντατικά σε δρόμους ανά τον κόσμο. Και μπορεί να έχει έντονο καμουφλάζ αλλά διαφαίνεται πως πρόκειται για SUV στις διαστάσεις περίπου της GLC.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ