ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το Jeep Renegade ανανεώνεται και θα ξεκινά από τα 1.000 κυβικά

Αυτοκίνητο: Το Jeep Renegade ανανεώνεται και θα ξεκινά από τα 1.000 κυβικά

Πριν από μερικές ημέρες ο ισχυρός άντρας του ομίλου FCA (Fiat Chrysler Automobiles) Sergio Marchionne ανακοίνωσε το νέο πενταετές πλάνο του ομίλου στο οποίο η Jeep θα παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο στον χώρο του αυτοκινήτου. Εναρμονισμένη ακόμα περισσότερο στα καινούργια δεδομένα.

Στα πλαίσια αυτής της εναρμόνισης λοιπόν η αμερικάνικη εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση του Τορίνο την ανανεωμένη έκδοση του ευρωπαϊκού best seller της, που δεν είναι άλλο από το μέχρι στιγμής μικρότερο μοντέλο της γκάμας της, το Renegade.

Το επιτυχημένο Jeep λοιπόν, που στην ουσία επανατοποθέτησε τη μάρκα στην ευρωπαϊκή αγορά, εναρμονίζεται με την εικόνα του πιο καινούργιου Compass. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως θα έχει επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες.

Η αποκάλυψη του εσωτερικού, που λέγεται πως θα έχει μια μεγαλύτερη οθόνη αφής (8,4 ιντσών αντί 6,5), καινούργιους διακόπτες και αναβαθμισμένη ποιότητα θα γίνει τον επόμενο μήνα, όταν οι Αμερικανοί (μαζι με τους Ιταλούς) θα δώσουν στη δημοσιότητα και επιπλέον στοιχεία για τη νέα γενιά κινητήρων βενζίνης που ετοιμάζουν.

Μέχρι τώρα αυτά που γνωρίζουμε είναι πως πρόκειται και για έναν τρικύλινδρο 1.000 κυβικών και έναν τετρακύλινδρο 1.300, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν τα πιο παλιά σύνολα των 1.400 και 1.600 κυβικών.

Ο χιλιάρης θα αποδίδει 120 ίππους, ενώ ο 1.300 θα είναι διαθέσιμος είτε με 150 είτε με 180 ίππους, με την πιο ισχυρή έκδοσή του να συνδυάζεται τόσο με αυτόματο κιβώτιο όσο και με τετρακίνηση. Οι κινητήρες πετρελαίου των 1.600 και 2.000 κ.εκ., με 120 ίππους ο πρώτος και με 140 ή 170 ο δεύτερος, συνεχίζουν ως έχουν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ