ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lamborghini δεν βλέπει ηλεκτρικό μοντέλο στο άμεσο μέλλον

H Lamborghini δεν βλέπει ηλεκτρικό μοντέλο στο άμεσο μέλλον

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να είναι το μέλλον της αυτοκίνησης και μπορεί όλοι να ασχολούνται με αυτήν αλλά αυτό δεν σημαίνει πως και όλοι οι κατασκευαστές τη βλέπουν θετικά.

Η Lamborghini για παράδειγμα για παράδειγμα είναι κάτι παραπάνω από διστακτική, για να μην πούμε αρνητική. Ο λόγος είναι αυτός που εξέφρασε ο τεχνικός διευθυντής της Maurizio Reggiani, ο οποίος δήλωσε πως η ηλεκτροκίνηση δεν είναι σε θέση να δώσει την οδηγική ευχαρίστηση που περιμένει κανείς από ένα super ή hyper car. «Ένα καλό πακέτο μπαταριών για μας πρέπει να εξασφαλίζει τελική ταχύτητα πάνω από τα 300 χλμ./ώρα και να μπορεί να προσφέρει πάνω από τρεις πολύ γρήγορους γύρους στο Nürburgring» είπε χαρακτηριστικά o Reggianni.

Ειδικά το τελευταίο σημαίνει πάνω από 90 χιλιόμετρα σε σχεδόν αγωνιστικούς ρυθμούς, ενώ παρά τo ότι η εταιρεία συνεργάζεται εδώ μια και τριετία με το MIT τα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά θετικά μπορούν να θεωρηθούν. Στα θέματα της ηλεκτροκίνησης πάντως για μια εταιρεία σαν τη Lamborghini θα πρέπει να προστεθεί και η απουσία θορύβου των ηλεκτρικών μοντέλων, γεγονός που δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτό από όσους αγοράζουν ένα αυτοκίνητο αυτού του βεληνεκούς.

Πάντως μέσα στο 2019 αναμένεται μια υβριδική έκδοση του SUV της μάρκας, της Urus, με τα μηχανικά της μέρη να είναι δανεικά από την Porsche.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ