ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Γιατί το Suzuki Baleno θα κυκλοφορεί και ως Toyota;

Αυτοκίνητο: Γιατί το Suzuki Baleno θα κυκλοφορεί και ως Toyota;

Η Toyota και η Suzuki έχουν συμφωνήσει τη μεταξύ τους συνεργασία, ένα μεγάλο κεφάλαιο της οποίας είναι η Ινδική αγορά, ενώ πλέον έφτασε και η ώρα του πρώτου κοινού μοντέλου αυτής της συνέργειας.

Κι αυτό δεν θα είναι άλλο από το Baleno της Suzuki, το οποίο πολύ απλά στην αγορά της μεγάλης ασιατικής χώρας θα βάλει τα σήματα της Toyota, σε συνδυασμό και με μια νέα μάσκα και καινούργια φώτα, προκειμένου να διαφοροποιείται όσο αυτό είναι δυνατόν.

Οι αρχικές προβλέψεις κάνουν λόγο για την κατασκευή 25.000 μονάδων σε ετήσια βάση, με τα αυτοκίνητα να παραγονται σε ένα από τα εργοστάσια της Suzuki στην Ινδία. Πιο συγκεκριμένα, στην πόλη Gujarat, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως η ιαπωνική εταιρεία έχει ιδιαίτερα ισχυρή παρουσία στην Ινδία και προφανώς αυτός είναι και ο λόγος που προέκυψε και η συνεργασία με την Toyota.

Στα σχέδια πάντως υπάρχει και η προοπτική πώλησης του Toyota Baleno -εκτός απροόπτου θα επιλεγεί άλλο όνομα- και σε κάποιες αγορές τις Αφρικής. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν πως η αλλαγή σημάτων, από αυτά της Suzuki σε αυτά της Toyota, δεν θα περιοριστεί μόνο στο Baleno αλλά θα επεκταθεί και στο Vitara.

Το αντίστροφο αναμένεται να γίνει με την τετράθυρη Corolla, η οποία κάποια στιγμή θα εμφανιστεί και πάλι αρχικά στην Ινδία με τα σήματα της Suzuki και κάποιες αισθητικές μικρο- διαφοροποιήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ