ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Μπορεί η Lamborghini να φτιάξει αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται την Aston Martin Valkyrie;

Μπορεί η Lamborghini να φτιάξει αυτοκίνητο που θα ανταγωνίζεται την Aston Martin Valkyrie;

Η Valkyrie, τo hyper car της Aston Martin δεν έχει κλέψει μόνο τις εντυπώσεις με τους 1.150 ίππους της και την απόκοσμη, για αυτοκίνητο δρόμου, εμφάνισή της. Ταυτόχρονα έχει σπείρει καινά δαιμόνια στις άλλες εταιρείες που κατασκευάζουν ανάλογα μοντέλα και που έχουν και μεγαλύτερη παράδοση στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Μεταξύ αυτών βέβαια και η Lamborghini, η οποία όπως είπε ο ισχυρός της άντρας Stefano Domenicalli σκέφτεται πολύ σοβαρά να παρουσιάσει ένα μοντέλο αντίστοιχου επιπέδου. Το θέμα φυσικά είναι και το αν μπορεί.

Σε ότι αφορά το πλαίσιο θα χρησιμοποιήσει ένα από τα υπάρχοντα, κατά πάσα πιθανότητα αυτό της Aventador. Άλλωστε πρόκειται για μια διαδικασία που την έχει κάνει και στο παρελθόν, με τις περιορισμένης παραγωγής Veneno και Centenario, που κατασκευάστηκαν σε 5 και σε 20 μονάδες αντίστοιχα.

Φυσικά δεν τίθεται θέμα και για την αεροδυναμική, μιας και με τα ALA και ALA 2.0, υα αεροδυναμικά πακέτα των Huracan Performante και Aventador SVJ οι μηχανικοί της Lamborghini έχουν αποδείξει στην πράξη πως είναι κορυφαίοι στο συγκεκριμένο τομέα.

Το ζητούμενο είναι ο κινητήρας και η απόδοσή του. Το βέβαιο είναι ότι θα χρησιμοποιηθεί ως βάση ο παραδοσιακός, ατμοσφαιρικός V12 των 6.500 κυβικών της μάρκας. Από τη στιγμή που με τα υπάρχοντα πλαίσια δύσκολα μπορεί να υπάρξει υβριδική υποβοήθηση ο μόνος τρόπος για να είναι ανταγωνιστικός με τον επίσης V12 των 6,5 λίτρων της Valkyrie θα είναι να αυξηθεί η απόδοσή του κατά 300 και πλέον ίππους. Διαδικασία καθόλου εύκολη, ακόμα και να αυξηθεί ο κυβισμός του. Από την άλλη οι μηχανικοί των Ιταλών έχουν τον τρόπο να εκπλήσσουν ενίοτε…

Aston Martin Valkyrie

Η Aston Martin Valkyrie έχει θέσει νέα όρια στα hyper cars και όλοι οι παραδοσιακοί πρωταγωνιστές της κατηγορίας θέλουν να την ακολουθήσουν. Πηγή: Aston Martin

ΔΗΜΟΦΙΛΗ