ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H McLaren 720S Spider πετά το γάντι στη Ferrari 488 Spider

H McLaren 720S Spider πετά το γάντι στη Ferrari 488 Spider

Η ΜcLaren τον τελευταίο καιρό εμφανίζει το ένα νέο μοντέλο μετά το άλλο και έτσι μετά τις Senna και τη Speedtail παρουσίασε και την ανοιχτή  έκδοση της 720S. Tη Spider, η οποία στοχεύει απευθείας στην αντίστοιχη Ferrari.

Την 488 Spider και για αυτό οι μηχανικοί της εκμεταλλεύθηκαν όλες τις δυνατότητες που είχαν στη διάθεσή τους. Χαρακτηριστικό για αυτό είναι πως το βάρος σε σχέση με την κουπέ αυξήθηκε μόλις κατά 46 κιλά, ενώ με συνολικό απόβαρο 1.332 κιλών είναι κατά 88 κιλά πιο ελαφριά σε σχέση με την Ιταλίδα αντίπαλό της. Προκειμένου να μην αυξηθούν πολύ τα κιλά η λύση που επιλέχθηκε είναι η πλέον διαδεδομένη των τελευταίων ετών, η εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων.

Το αποτέλεσμα ήταν το 0-100 χλμ./ ώρα να έρχεται σε μόλις 2,9 δεύτερ και το 0-200 χλμ./ ώρα σε 7,9 -εδώ είναι κατά 0,1 δεύτερα πιο αργή από την κλειστή, ενώ διαφορά υπάρχει και στην τελική ταχύτητα, μιας και η Spider σταματά στα 325 χλμ./ ώρα, ενώ η κουπέ έχει τη δυνατότητα να συνεχίσει μέχρι τα 341 χλμ./ ώρα.

Από ανθρακόνημα και μάλιστα από ένα και μόνο κομμάτι, είναι και η αφαιρούμενη οροφή, για την οποία έχει εξελιχθεί και ένας νέος πιο ελαφρύς και πιο γρήγορος μηχανισμός αφαίρεσης και επανατοποθέτησής της -η όλη διαδικασία, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο διαρκεί μόλις 11 δεύτερα και γίνεται και με το αυτοκίνητο εν κινήσει αρκεί η ταχύτητά του να μη ξεπερνά τα 50 χλμ./ ώρα.

Και επειδή σε αυτήν την κατηγορία πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που θα ζητούν ακόμα περισσότερα υπάρχει η επιλογή και μια γυάλινης ηλεκτροχρωματικής οροφής, που δίνει στον οδηγό τη δυνατότητα να επιλέξει τη φωτεινότητά της. Από το τελείως διάφανο μέχρι το τελείως μαύρο. Παράλληλα το εσωτερικό της 720S Spider είναι πιο προσεγμένο σε σχέση με αυτό της 650S Spider, με καλύτερη ηχομόνωση και ακόμα πιο ποιοτικά υλικά.

Ο κινητήρας είναι ο γνωστός V8 biturbo των σχεδόν 4.000 κυβικών, που όπως και στην κουπέ έτσι και στη Spider αποδίδει 710 ίππους και κινεί μέσω ενός κιβωτίου 7 σχέσεων τους πίσω τροχούς των 20 ιντσών. Διαθέσιμα είναι και τρία προγράμματα οδήγησης, με διαφορετικές ρυθμίσεις τόσο για τον κινητήρα όσο και για το σύστημα διεύθυνσης και την ανάρτηση.

Ανάλογη με αυτή της Ferrari θα είναι και η τιμή της νέας McLaren 720S Spider, μιας και στην Αγγλία θα κοστίζει οριακά λιγότερο από 300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ