ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Ford F-150 θα είναι και υβριδικό μέχρι το 2020

To Ford F-150 θα είναι και υβριδικό μέχρι το 2020
Ford

H Ford ανακοίνωσε εδώ και λίγο καιρό έναν εκτεταμένο πρόγραμμα ηλεκτροκίνησης, κόστους 4,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τα μοντέλα της και μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνονται μόνο τα επιβατικά αλλά και τα επαγγελματικά σαν το F-150.

To πικ-απ, που εδώ και σχεδον 40 χρόνια είναι το απόλυτο best seller στις ΗΠΑ, θα αποκτήσει σύμφωνα με το διευθύνοντα σύμβουλο της μάρκας Marc Fields και μια υβριδική έκδοση. Η οποία θα έχει κινητήριους μόνο τους πίσω τροχούς, ενώ είναι ακόμα άγνωστο ποιος θα είναι ο κινητήρας βενζίνης που θα χρησιμοποιηθεί στο σύστημα πρόωσής της.

Κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ο EcoBoost των 2.700 κυβικών, καθώς στην τελευταία γενιά του F-150 η Ford αποδείχηκε ιδιαίτερα προοδευτική στη συνολικά συντηρητική κατηγορία των αγροτικών και εφάρμοσε το downsizing, τα turbo και το σύστημα start stop. Προοδευτική ήταν όπως βλέπετε και στο design, με την εικόνα του F-150 να προσδιορίζεται από τα φώτα LED του που πλαισιώνουν την μεγάλη μάσκα, ενώ το σύγχρονο βρήκε εφαρμογή και στο εσωτερικό, όπου υπάρχει μέχρι και οθόνη 8 ιντσών.

Από το παρελθόν διατηρήθηκαν το στιβαρό ατσάλινο πλαίσιο τύπου σκάλας, η ανεξάρτητη εμπρός ανάρτηση και ο άκαμπτος άξονας πίσω, ενώ για λόγους εξοικονόμησης βάρους το αμάξωμα από αλουμίνιο.

Τα μείον 300 κιλά σε σχέση με την προηγούμενη γενιά θα λειτουργήσουν θετικά και για την αναμενόμενη πλέον υβριδική εκδοχή του, αν και το καθοριστικό σημείο εδώ θα είναι η αντίδραση του παραδοσιακού κοινού των μεγάλων πικ-απ.

Παράλληλα πέρα από την τιμή σημαντικό ρόλο θα παίξουν και χαρακτηριστικά όπως το ωφέλιμο φορτίο, το μήκος της καρότσας ή το βάρος ρυμούλκησης, καθώς τα συγκεκριμένα μοντέλα είναι κατά βάση επαγγελματικά.

Το F-150 πάντως δεν θα είναι το πρώτο υβριδικό πικ-απ. Κι αυτό γιατί το 2008 η γκάμα της GM περιελάμβανε τις υβριδικές εκδόσεις των Chevrolet Silverado και Tahoe, GMC Sierra και Yukon και Cadillac Escalade, οι οποίες γρήγορα αποσύρθηκαν λόγω της εξαιρετικά χαμηλής ζήτησής τους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ