ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αποκάλυψη για την καινούργια Mercedes E-Class

Αποκάλυψη για την καινούργια Mercedes E-Class
Mercedes

H επίσημη ημερομηνία αποκάλυψης της νέας μεγάλης λιμουζίνας της Mercedes, της E-Class, που παραδοσιακά αποτελεί τη βάση της γκάμας της, είναι η 11η Ιανουαρίου, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει επίσημα η έκθεση του Ντιτρόιτ.

Όμως, όπως μπορείτε να δείτε, οι επίσημες φωτογραφίες της και μάλιστα ένα φουλ σετ, έχουν ήδη κυκλοφορήσει, με τη μέθοδο της διαρροής μέσω μιας γερμανικής ιστοσελίδας (Auto-Presse).

Η αποκαλυφθείσα λοιπόν καινούργια E-Class έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο τις φήμες όσο και τις κατασκοπευτικές εικόνες της που κατά καιρους είχαν εμφανιστεί, καθώς η εμφάνισή της είναι πράγματι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή των άλλων πισωκίνητων λιμουζινών της γερμανικής εταιρείας.

Έτσι λοιπόν είτε περιγραφεί ως μικρή S-Class είτε ως μεγάλη C-Class ο χαρακτηρισμός είναι απόλυτα ακριβής, ενώ αυτό που προσέχει κανείς είναι η μεγάλη της μάσκα, που πλαισιώνεται από εξίσου μεγάλες εισαγωγές αέρα χαμηλά στον προφυλακτήρα αλλά και από σχετικά μικρούς προβολείς.

Στο πίσω μέρος τα καινούργια στοιχεία είναι η χρωμιωμένη μπάρα που συνδέεει τα LED φώτα, καθώς και οι διπλές απολήξεις της εξάτμισης, ενώ στο προφίλ της είναι εμφανής η πιο έντονη κλίση της οροφής, που την κάνει να δείχνει πιο κουπέ και πιο δυναμική.

Η κλίση της οροφής σίγουρα έχει παίξει και κάποιο (θετικό) ρόλο στην αεροδυναμική της, που σύμφωνα με την παράδοση που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια η Mercedes είναι εξαιρετική, με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις 0,23.

Στο εσωτερικό της νέας E-Class, όπως γράψαμε και πριν μερικές ημέρες όταν είχε παρουσιαστεί επίσημα, δεσπόζουν οι μεγάλες οθόνες, μπροστά από τον οδηγό και στη κεντρική κονσόλα, οι οποίες δεν θα είναι παρούσες μόνο στη βασική έκδοση που θα αρκείται σε κλασικά, συμβατικά όργανα.

Από κει και πέρα ο διάκοσμος είναι πολυτελής, οι δυνατότητες προσωποποίησης μεγάλες και ο εξοπλισμός ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης πλήρης.

Ευθύς εξαρχής η νέας E-Class θα είναι διαθέσιμη ως E220d, με τον ολοκαίνουργιο diesel των 2.000 κυβικών, ο οποίος θα αποδίδει για την περίσταση 195 ίππους. Στην πορεία θα αποκτήσει και εκδόσεις με 150 και 258 ίππους, ενώ αντικαθιστά το πιο παλιό σύνολο των 2.143 κυβικών.

Καινούργιος είναι και ο τετρακύλινδρος βενζίνης των 2.000 κυβικών της E200, ο οποίος μαζί με έναν ηλεκτροκινητήρα και συνδυαστική απόδοση 279 ίππων θα κινεί την plug-in υβριδική E350e. Οι κινητήρες βενζίνης της νέας E-Class θα έχουν ένα εύρος που θα κυμαίνεται από τους 183 έως τους 333 ίππους, ενώ περισσότερα θα ανακοινωθούν σε λίγες μέρες στο Ντιτρόιτ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ