ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Opel αρχίζει τον εξηλεκτρισμό της με το plug-in υβριδικό Grandland X Hybrid4 των 300 ίππων

H Opel αρχίζει τον εξηλεκτρισμό της με το plug-in υβριδικό Grandland X Hybrid4 των 300 ίππων

Από τη στιγμή που ο εξηλεκτρισμός της γκάμας είναι αναγκαίος, λόγω των όλο και πιο αυστηρών προδιαγραφών εκπομπής ρύπων και με δεδομένο πως η Opel ανήκει πλέον στο γαλλικό όμιλο της PSA που διαθέτει υβριδική τεχνολογία, η παρουσίαση ενός τέτοιου μοντέλου από τη γερμανική εταιρεία ήταν απλά θέμα χρόνου.

Έτσι λοιπόν η Opel παρουσιάζει το πρώτο της plug-in υβριδικό, που χρησιμοποιεί την τεχνολογία του DS-7 Crossback e-Sense και είναι και το πρώτο της μοντέλο που βασίστηκε σε πλαίσιο της PSA. Πιο συγκεκριμένα στο LMP2 που χρησιμοποιείται π.χ. και στο Peugeot 3008.

Πρόκειται για το Grandland X Hybrid4, στο οποίο ένας κινητήρας turbo 1.600 κυβικών στο εμπρός άξονα συνδυάζεται με ένα ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στο αυτόματο κιβώτιο, καθώς και με ένα δεύτερο ηλεκτροκινητήρα 80 kW (109 ίππων) στον πίσω άξονα.

Η συνδυαστική ισχύς φτάνει τους 300 ίππους, υπάρχει τετρακίνηση -πρώτη φορά σε Grandland- η εκπομπή CO2 είναι μόλις 49 γραμμάρια το χιλιόμετρο και η μπαταρία των 13,2 kWh εξασφαλίζει ηλεκτροκίνηση για 50 χιλιόμετρα στον κύκλο WLTP.

Όσο για τη φόρτισή της στάνταρ είναι ο φορτιστής των 3,3 kW, προαιρετικά υπάρχουν τόσο ένας πιο μεγάλος 6,6 kW ή ένα Wallbox 7,4 kW που φορτίζει τη μπαταρία σε μόλις 50 λεπτά.

Από κει και πέρα υπάρχουν συνολικά τέσσερα προγράμματα κίνησης (τα electric, hybrid, AWD και Sport) και μια έξυπνη λειτουργία ανάκτησης ενέργειας με το OnePedalDriving που επιβραδύνει το αυτοκίνητο όταν ο οδηγός αφήνει το δεξί πεντάλ του γκαζιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ