ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Audi ανανεώνει τόσο το Q7 όσο και το κορυφαίο SQ7 των 435 ίππων

Η Audi ανανεώνει τόσο το Q7 όσο και το κορυφαίο SQ7 των 435 ίππων

Η Audi προχώρησε στην ανανέωση του μεγάλου SUV της, του Q7, που προσαρμόστηκε στη λογική του κουπέ alter ego του, του Q8. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως η μάσκα του πλέον ακολουθεί τις γραμμές της οκταγωνικής του τελευταίου και συνδυάζεται και με καινούργιους, πιο λεπτούς στάνταρ LED προβολείς, που του εξασφαλίζουν μια πιο εμφατική εικόνα.

Εκτεταμένες είναι και οι επεμβάσεις στο πίσω μέρος με τα επίσης πιο στενά LED φώτα που επιπλέον έχουν και άλλο εσωτερικό σχεδιασμό και που συνδεόνται και μεταξύ τους μέσω μιας μπάρας.

Το εσωτερικό έχει προσαρμοστεί στα τελευταία δεδομένα της μάρκας, με τις δύο οθόνες στο κέντρο του ταμπλό και την κονσόλα που χρησιμοποιούνται σε όλα τα μεγάλα μοντέλα της μάρκας. Από κει και πέρα υπάρχει στάνταρ πνευματική ανάρτηση, ενώ όλοι οι κινητήρες είναι πλέον ήπια υβριδικοί με σύστημα μίζας- γεννήτριας που παίρνει κίνηση από ιμάντα. Η γκάμα αποτελείται από τα Q7 45 TDΙ (231 ίπποι), Q7 50 TDI (286 ίπποι) και Q7 55 ΤFSI, που είναι η μόνη έκδοση με κινητήρα βενζίνης, αποδίδει 340 ίππους και επιταχύνει το βάρους 2,0+ τόνων SUV από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε 6,3 δεύτερα.

Ακόμα πιο ισχυρό είναι το κορυφαίο μοντέλο της γκάμας, το SQ7, με τον diesel V8 των 4.000 κυβικών, που πέρα από τα δύο κλασικά turbo έχει και ένα ηλεκτρικό -λειτουργεί με το κύκλωμα των 48 V, με αποτέλεσμα η απόδοσή του να φτάνει τους 435 ίππους και τα 900 Nm. Που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,9 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα ηλεκτρονικό περιορισμένη, όπως και στις άλλες εκδόσεις του μοντέλου, στα 250 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ