ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Μini Cabrio έγινε John Cooper Works και μπορεί να έχει και το Union Jack στην οροφή του

To Μini Cabrio έγινε John Cooper Works και μπορεί να έχει και το Union Jack στην οροφή του

Τo ανοιχτό Mini της νέας γενιάς θα είναι έγκαιρα στα κατά τόπους show room της μάρκας για τη θερινή σαιζόν, ενώ μαζί με τις πιο απλές εκδόσεις του διαθέσιμη θα είναι και η John Cooper Works, JCW, εν συντομία. Η κορυφαία δηλαδή εκδοχή του, που όπως και η αντίστοιχη κλειστή ξεχωρίζει οπτικά χάρη στους αεραγωγούς της στο καπό, αλλά και την απουσία προβολέων ομίχλης. Οι οποίοι παραχώρησαν τη θέση τους σε επιπλέον ανοίγματα στον προφυλακτήρα -και αυτός είναι διαφορετικός- προκειμένου να ψύχεται καλύτερα τόσο ο κινητήρας όσο και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη αλλά και τα φρένα.

Οι οπτικές διαφοροποιήσεις ολοκληρώνονται από τα τροποιημένα μαρσπιέ, ενώ ο κινητήρας του κορυφαίου Mini, τόσο του Cabrio όσο και του κουπέ, δεν είναι ο τετρακύλινδρος των 1.600 κυβικών της προηγούμενης γενιάς. Είναι ένας μεγαλύτερος 2.000 κυβικών, με 231 άλογα, ο οποίος συνδυάζεται είτε με χειροκίνητο κιβώτιο είτε με αυτόματο 6 σχέσεων και μπορεί να επιταχύνει το βάρους 1.310 κιλών ανοιχτό αυτοκίνητο από στάση μέχρι τα 100 σε 6,6 δεύτερα. Όσο για την τελική φτάνει τα 242 χλμ/ ώρα με κλειστή τη μαλακή οροφή.

MINI JCW CABRIO 2

Η μαλακή οροφή μπορεί να είναι κεντημένη με το Union Jack, τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας. Πηγή: Mini

Η οποία οροφή, αν το επιθυμεί κανείς διακαώς και στα πλαίσια των δυνατοτήτων προσωποποίησης, που όπως σε όλα τα Mini έτσι και εδώ είναι ιδιαίτερα μεγάλες, μπορεί να είναι και κεντημένη. Με το Union Jack, τη σημαία της Μεγάλης Βρετανίας για να υπενθυμίζεται και η καταγωγή και ας είναι οι ιδιοκτήτες της μάρκας εδώ και χρόνια Γερμανοί (όμιλος BMW).

Η οροφή, με το κέντημα ή χωρίς αυτό, ανεβοκατεβαίνει φυσικά ηλεκτρικά, μέσα σε 18 δεύτερα και εν κινήσει, αρκεί η ταχύτητα να μην ξεπερνά τα 30 χλμ./ ώρα. Στην περίπτωση που είναι διπλωμένη κάθεται παραδοσιακά, έστω και λίγο για να μην επηρεάζεται η ορατότητα, πάνω στο αμάξωμα, ενώ στην περίπτωση αυτή η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ μειώνεται από τα 215 λίτρα στα 160.

Όσο για την τιμή του top ανοιχτού Mini θα κυμαίνεται σε σαφώς πιο υψηλά επίπεδα σε σχέση με τις 28.500 ευρώ από τις οποίες ξεκινά η αντίστοιχη κλειστή 3θυρη έκδοση John Cooper Works.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ