ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Deadly Competition, η ταινία κινούμενων σχεδίων για το Le Mans του 1955, διεκδικεί Όσκαρ

Το Deadly Competition, η ταινία κινούμενων σχεδίων για το Le Mans του 1955, διεκδικεί Όσκαρ

Το πιο τραγικό συμβάν στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού διαδραματίστηκε πριν από σχεδόν 65 χρόνια. Το 1955 στο διάσημο αγώνα των 24 Ωρών του Le Mans, όταν η Mercedes του Pierre Levegh συγκρούσθηκε με ένα άλλο αγωνιστικό, το Austin Healey του Βρετανού Macklin και κυριολεκτικά εκτοξεύθηκε, καταλήγοντας στην εξέδρα των θεατών. Όπου στην κυριολεξία θέρισε όσους παρακολουθούσαν τον αγώνα, σκοτώνοντας συνολικά 84 ανθρώπους και τραυματίζοντας σοβαρά περισσότερους από 120.

Με το τρομακτικό δυστύχημα ασχολείται το Deadly Competition, μια ταινία κινουμένων σχεδίων του σκηνοθέτη Quentin Baillieux την οποία μπορείτε να δείτε στη συνέχεια. Η διάρκειά της μπορεί να είναι μόλις 15 λεπτά αλλά είναι βέβαιο πως θα βρει τη θέση της δίπλα στις πιο σημαντικές κινηματογραφικές παραγωγές που ασχολούνται με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ταυτόχρονα διεκδικεί το Oscar στην κατηγορία «Best Animated Short Film».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η προσέγγιση του σκηνοθέτη, καθώς ασχολείται με τα συναισθήματα όσων έζησαν το γεγονός από κοντά, όπως ήταν ο John Fitch, φίλος του Levegh και αγωνιζόμενος και όχι με το συμβάν αυτό καθαυτό και το θάνατο. Επιλογή που θα ήταν σαφώς πιο εύκολη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ