ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H εντυπωσιακή νέα Bugatti Chiron έχει 1.500 ίππους και φτάνει τα 420 χλμ./ ώρα

H εντυπωσιακή νέα Bugatti Chiron έχει 1.500 ίππους και φτάνει τα 420 χλμ./ ώρα

Αυτή είναι λοιπόν η πολύ- αναμενόμενη νέα Bugatti, η Chiron, που έχει πάρει το όνομά της από τον Louis Chiron, κορυφαίο οδηγό της μάρκας στα Γκραν Πρι του Μεσοπολέμου, που διαδέχεται τη Veyron και φυσικά θα διεκδικήσει από αυτήν τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου που κυκλοφορεί στους δρόμους αυτού του κόσμου.

Η εμφάνισή της είναι όσο εντυπωσιακή περίμενε κανείς ότι θα ήταν, υπάρχουν κάποια στοιχεία από τη Vision Gran Turismo όπως π.χ. οι τετραπλοί προβολείς, καθώς και παραπομπές τόσο στην προκάτοχό της όσο και στην παράδοση της Bugatti. Μεταξύ των τελευταίων το γαλάζιο χρώμα του αμαξώματός της, οι καμπύλη μπροστά από τα φτερά και βέβαια η μάσκα σε σχήμα πετάλου.

Οι φήμες επιβεβαιώθηκαν και σε ότι αφορά τον κινητήρα της, ο οποίος είναι η ανανεωμένη εκδοχή του W16 των 8.000 κυβικών, που με τη βοήθεια 4 συνολικά turbo αποδίδει ούτε λίγο ούτε πολύ 1.500 ίππους και 1.600 Νm ροπής. Τα οποία καταλήγουν σε όλους τους τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 7 σχέσεων, που σύμφωνα με τη Bugatti είναι το πιο ανθεκτικό που υπάρχει στον κόσμο. Λογικά, για να αντέχει τόση ροπή....

Bugatti Chiron official 23

Η Bugatti Chiron εντυπωσιάζει από όποια γωνία και αν την κοιτάξεις. Πηγή: Bugatti

Φυσικά τόσα άλογα και τόσο Nm εξασφαλίζουν και εξίσου εντυπωσιακές επιδόσεις. Έτσι λοιπόν η Chiron χρειάζεται λιγότερα από 2,5 δεύτερα για το 0-100, ενώ η τελική της ταχύτητα φτάνει τα 420 χλμ./ ώρα. Στα τεχνολογικά high light της περιλαμβάνονται πλαίσιο από ανθρακονήματα, ενεργή ανάρτηση με 5 προγράμματα λειτουργίας, 8πίστονα δισκόφρενα μπροστά και 6πίστονα πίσω καθώς και ζάντες 20 και 21 ιντσών μπροστά και πίσω αντίστοιχα.

Από πλευράς διαστάσεων η Chiron είναι 82 χιλιοστά πιο μακριά, 40 πιο πλατιά και 53 πιο ψηλή σε σχέση με τη Veyron, ενώ είναι και 155 κιλά πιο βαριά, φτάνοντας συνολικά τα 1.995. Οι μεγαλύτερες διαστάσεις πάντως έχουν αυξήσει το χώρο για τους δύο επιβάτες στην υπερ-πολυτελή όπως μπορείτε να δείτε καμπίνα.

Η έναρξη της παραγωγής των συνολικά 500 Chiron θα ξεκινήσει το φθινόπωρο στο εργοστάσιο της εταιρείας στη γαλλική πόλη Molsheim, ενώ η Bugatti αναφέρει πως το 1/3 όσων κατασκευαστούν έχει ήδη πωληθεί, προς 2,6 εκατομμύρια δολάρια η κάθε μια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ