ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Audi Q5 απέκτησε και κουπέ έκδοση Sportback

Το Audi Q5 απέκτησε και κουπέ έκδοση Sportback

Μετά το ηλεκτρικό e-tron Sportback και το Q3 Sportback, η Audi παρουσίασε και το μεγαλύτερο σε σχέση με το τελευταίο Q5 Sportback, που ως SUV Coupe τοποθετείται στην ίδια κατηγορία με την GLC Coupe της Mercedes και την X4 της BMW.

Όπως συμβαίνει και με τα δύο ανταγωνιστικά του μοντέλα έτσι και εδώ η βασική του διαφορά σε σχέση με το αντίστοιχο κλασικό SUV είναι η διαμόρφωση αλά κουπέ της οροφής. Που δημιουργεί ένα πιο μια δυναμικό και σπορ σύνολο, χωρίς να επηρεάζει τους χώρους στο εσωτερικό. Ενδεικτική για αυτό είναι η ελάχιστη χωρητικότητα των 510 λίτρων του πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου.

Από κει και πέρα το Q5 Sportback διαθέτει πίσω φώτα OLED, για τα οποία ο οδηγός του αυτοκινήτου, σύμφωνα με τη νέα τεχνολογία της Audi, μπορεί να επιλέξει το μοτίβο ενεργοποίησή στους και να προειδοποιεί ανάλογα τα οχήματα που ακολουθούν.

Στο εσωτερικό τα πάντα είναι κοινά με το κλασικό Q5, ενώ το Sportback διαθέτει το νέο σύστημα infotainment ΜΙΒ 3 με την καινούργια οθόνη αφής των 10,1 ιντσών στην κεντρική κονσόλα. Φυσικά το παρόν μπορούν να δώσουν και όλα τα διαθέσιμα συστήματα υποβοήθησης και ασφάλειας.

Διαφοροποιήσεις δεν υπάρχουν ούτε στη γκάμα των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου που ξεκινούν από τα 2.000 κυβικά. Η μόνη έκδοση που δεν είναι διαθέσιμη στο Sportback είναι η plug-in υβριδική, ενώ για την ανάρτηση υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής της πνευματικής. Η οποία επιτρέπει τόσο την αύξηση όσο και τη μείωση της απόστασης από το έδαφος κατά 60 χιλιοστά αντίστοιχα.

Το Audi Q5 Sportback θα είναι διαθέσιμο από το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς, με τιμές λίγο πιο υψηλές, όπως άλλωστε γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, από αυτές του κλασικού Q5. Που ως 35 TDI MHEV, δηλαδή με ήπια υβριδικό σύστημα και στάνταρ το αυτόματο κιβώτιο S tronic ξεκινά από 50.840 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ