ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To σπέσιαλ Ford Fiesta ST Edition θα κατασκευαστεί μόλις 500 φορές

To σπέσιαλ Ford Fiesta ST Edition θα κατασκευαστεί μόλις 500 φορές

Οι ειδικές, συλλεκτικές εκδόσεις στην κατηγορία των υπερ- μίνι, ακόμα και αν πρόκειται για τις hot hatch εκδοχές τους, δεν είναι ιδιαίτερα συνηθισμένες και έτσι η κίνηση της Ford να παρουσιάσει το Fiesta ST Edition αποκτά μεγαλύτερο ειδικό βάρος.

Ειδικά από τη στιγμή που θα κατασκευαστεί μόλις σε 500 μονάδες, οι 300 από τις οποίες θα πάνε στη Μεγάλη Βρετανία.

Και τα 500 Fiesta ST Edition θα είναι τρίθυρα και βαμμένα αποκλειστικά στην απόχρωση Azur Blue. Η οποία δημιουργεί μια ωραία αντίθεση με τα μαύρα στοιχεία του αμαξώματος, που δεν είναι και λίγα: οροφή, αεροτομή και διαχύτης πίσω, σπλίτερ μπροστά και καθρέφτες, ενώ μαύρες είναι και οι ζάντες των 18 ιντσών. Οι οποίες έχουν εξελιχθεί ειδικά για τη συγκεκριμένη έκδοση και είναι η κάθε μια 2 κιλά πιο ελαφριές σε σχέση με τις αντίστοιχες συμβατικές.

Έτσι μειώνεται το μη αναρτώμενο βάρος, γεγονός που κολακεύει την οδική συμπεριφορά, ενώ το πιο σημαντικό στοιχείο διαφοροποίησης του Edition από τις στάνταρ εκδόσεις του Fiesta ST είναι η πλήρως ρυθμιζόμενη ανάρτησή του.

Εξελιγμένη από τη Ford Performance στο Nürburgring είναι και χαμηλωμένη -15 χιλιοστά μπροστά, 10 πίσω- και με διαφορετική γεωμετρία μπροστά ώστε η αίσθηση να είναι πιο σπορ. Για τον ίδιο λόγο το σύστημα διεύθυνσης είναι εδώ πιο άμεσο, ενώ υπάρχει και ένα μπλοκέ διαφορικό της Quaife.

Ο πολύ καλός τρικύλινδρος turbo των 1.500 κυβικών και των 200 ίππων δεν έχει αλλάξει για την περίσταση, ενώ η ιδιαίτερη εικόνα του Ford Fiesta ST Edition ολοκληρώνεται με τις λεπτομέρειες με εμφάνιση ανθρακονήματος, τις μπλε ραφές στα καθίσματα και το καινούργιο τιμόνι ST Performance στο εσωτερικό του. Μάλιστα το τελευταίο διαθέτει και ειδικό μπουτόν S που εξασφαλίζει άμεση πρόσβαση στο πρόγραμμα οδήγησης Sport Drive.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ