ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mazda προχωρά προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της

Αυτοκίνητο: H Mazda προχωρά προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό της

Η  Mazda είναι μια ακόμα αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοίνωσε το πλάνο μετάβασής της προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό.

Η ιαπωνική εταιρεία λοιπόν ανακοίνωσε επίσημα πως έως το 2025 θα παρουσιάσει 13 εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Πιο συγκεκριμένα του χρόνου η Mazda θα έχει στη γκάμα τρία υβριδικά, πέντε plug-in υβριδικά και τρία πλήρως ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ έπεται και συνέχεια.

Το επόμενο στάδιο προσδιορίζεται για το 2030, όταν όλα τα Mazda θα είναι ηλεκτρικά, ενώ για το σκοπό αυτό αναμένεται να εξελιχθεί και ένα ειδικό πλαίσιο, το οποίο ονομάζεται EV Scalable Architecture.

Θα είναι μεταβλητό προκειμένου να μπορεί να υποστηρίζει ηλεκτρικά μοντέλα με διάφορα μεγέθη και αμαξώματα, ενώ τα πρώτα αυτοκίνητα που θα βασίζονται σε αυτό θα παρουσιαστούν μεταξύ του 2025 και του 2030.

Η Mazda ανακοίνωσε επίσης πως θα αναλάβει η ίδια την εξέλιξη των ηλεκτρικών της μοντέλων αλλά και πως θα χρησιμοποιήσει και κάποιες βασικές τεχνολογίες που έχουν εξελιχθεί σε συνεργασία με τις Toyota και Denso.

Ταυτόχρονα οι μηχανικοί της ιαπωνικής εταιρείας εξελίσσουν και ένα σύστημα ημι-αυτόνομης οδήγησης που θα ονομάζεται Mazda Co-Pilot 1.0.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ