ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: H Mercedes προχώρησε στη ανανέωση και της GLS

Αυτοκίνητο: H Mercedes προχώρησε στη ανανέωση και της GLS

H GLS, η ναυαρχίδα των συμβατικών SUV της Mercedes, ανανεώθηκε, προκειμένου να αποκτήσει μια πιο σύγχρονη εικόνα αλλά και για να παραμείνει στην επικαιρότητα.

Όπως ήταν αναμενόμενο το facelift αφορά όλες τις εκδοχές της, δηλαδή τη στάνταρ, την υπερ-πολυτελή Maybach και τη σπορ AMG, που φυσικά διαφοροποιούνται μεταξύ τους αισθητά.

Οι επεμβάσεις στα πλαίσια αυτής της ανανέωσης είναι σε κάθε περίπτωση περιορισμένες και εντοπίζονται κυρίως στην πιο τονισμένη μάσκα, στο διαφοροποιημένο εμπρός προφυλακτήρα με τις πιο μεγάλες εισαγωγές αέρα και στα ελαφρώς αλλαγμένα πίσω φώτα.

Επίσης αν έχει επιλεγεί το προαιρετικό πακέτο Off Road υπάρχουν νέες ποδιές και μια αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 30 χιλιοστά.

Στο στάνταρ επταθέσιο εσωτερικό η αναβάθμιση του συστήματος infotainment MBUX συνδυάζεται και με κάποιες αλλαγές στην εμφάνιση των οθονών, ενώ το πρόγραμμα Off Road έχει πλέον και τη λειτουργία «διάφανο καπό».

Η στάνταρ GLS είναι διαθέσιμη ως GLS 450 και 580 4MATIC με τον εξακύλινδρο των 3.000 κυβικών (381 ίπποι) και τον V8 των 4.000 κυβικών (517 ίπποι) της μάρκας, καθώς και ως diesel GLS 350 d και 450 d 4MATIC με 269 και 367 ίππους αντίστοιχα από τον εξακύλινδρο των επίσης 3.000 κυβικών.

Η ήπια υβριδική υποβοήθηση είναι στάνταρ σε όλες αυτές τις εκδόσεις όπως και στη Maybach GLS 600 4MATIC. Εδώ ο V8 των 4.000 κυβικών φτάνει τους 557 ίππους, που στην AMG GLS 63 4MATIC+ γίνονται 612. Και οι οποίοι εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 4,2 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα 280 χλμ./ ώρα.

Οι Made in USA ανανεωμένες Mercedes GLS θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη προς τα τέλη Οκτωβρίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ