ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η VW παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το ID. 7

Η VW παρουσίασε τη νέα της ηλεκτρική ναυαρχίδα, το ID. 7
Η fastback λιμουζίνα ID. 7 της volkswagen

Τη Σαγκάη και την έκθεσή της επέλεξε η VW για να παρουσιάσει το πιο μεγάλο, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ηλεκτρικό της μοντέλο. Πρόκειται για τη fastback λιμουζίνα ID. 7, το μήκος της οποίας προσεγγίζει τα 5,0 μέτρα και φυσικά, χάρη και στο μεταξόνιό της της των σχεδόν 3.000 χιλιοστών, διαθέτει ιδιαίτερα άνετους χώρους για επιβάτες και αποσκευές.

Ταυτόχρονα διαθέτει και πολύ καλή αεροδυναμική (συντελεστής οπισθέλκουσας έως και 0,23) καθώς και όλα τα αισθητικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα μοντέλα της υπομάρκας ID. της VW.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί οπτικά το νέας σχεδίασης ταμπλό με τη μεγάλη, ελεύθερη οθόνη των 15,0 ιντσών του εξελιγμένου συστήματος infotainment στο κέντρο του. Μεγάλη (12,3 ίντσες) είναι και η διαγώνιος του ψηφιακού πίνακα οργάνων.

Επίσης υπάρχει ένα Head Up Display με λειτουργία επαυξημένης πραγματικότητας, ένα έξυπνο σύστημα κλιματισμού και καινούργια ανατομικά καθίσματα.

Το ID. 7, που βασίζεται πλαίσιο MEB, θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα 286 ίππων και θα είναι διαθέσιμο με δύο μπαταρίες. Η βασική έκδοση Pro έχει μπαταρία 82,0 kWh και αυτονομία 615 χιλιομέτρων, ενώ η Pro S μπαταρία 91,0 kWh και αυτονομία 700 χιλιομέτρων.

Για το μέλλον πάντως δεν θα πρέπει να αποκλειστεί και μια έκδοση ID. 7 GTX με 340 ίππους.

To VW ID. 7 για την Ευρώπη και τη Βόρειο Αμερική θα κατασκευάζεται από το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς στη Γερμανία και η διάθεσή του θα ξεκινήσει στη Γηραιά Ήπειρο από το φθινόπωρο και στις ΗΠΑ από το 2024.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ