ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

ReCharge: Το «εργαλείο» της ηλεκτροκίνησης με όλα τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης

ReCharge: Το «εργαλείο» της ηλεκτροκίνησης με όλα τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης

Με δύο κλικ μέσα από την εφαρμογή «ReCharge» οι κάτοχοι ηλεκτρικού αυτοκινήτου, σκούτερ ή άλλου μέσου μπορούν να βρουν όλες τις πληροφορίες για τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων.

Στο πλαίσιο της προώθησης της της ηλεκτρoκίνησης,οι χρήστες μπορούν σε πραγματικό χρόνο να εντοπίζουν τα προσβάσιμα σημεία φόρτισης που είναι διασυνδεδεμένα με το Μητρώο Υποδομών και Φορέων Αγοράς Ηλεκτροκίνησης (ΜΥΦΑΗ).

Πώς λειτουργεί

Συγκεκριμένα, η εφαρμογή (η οποία είναι διαθέσιμη για Android και iOS συσκευές) απεικονίζει σε χάρτη τα σημεία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και σχετικές πληροφορίες όπως είναι η ακριβής τοποθεσία, το είδος του φορτιστή, το δίκτυο στο οποίο ανήκει, τα διαθέσιμα βύσματα, το τύπο χρέωσης κ.ά.

Πατώντας πάνω σε ένα σημείο φόρτισης, ενεργοποιείται το πλήκτρο καθοδήγηση και η εφαρμογή reCharge στέλνει τις σχετικές συντεταγμένες σε τρίτες εφαρμογές πλοήγησης που ήδη χρησιμοποιεί ο χρήστης στο κινητό του.

Υπενθυμίζεται πως η εφαρμογή «reCharge» αποτελεί το νέο ψηφιακό εργαλείο που ανέπτυξαν τα υπουργεία Υποδομών και Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ