ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H VW ετοιμάζει το νέο Tiguan

H VW ετοιμάζει το νέο Tiguan

Το Tiguan είναι ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα της Volkswagen και από τη στιγμή που συμπληρώνει σχεδόν μια επταετία παρουσίας είναι λογικό η γερμανική εταιρεία να έχει ήδη δρομολογήσει την αντικατάστασή του.

Η νέα του γενιά αναμένεται να είναι διαθέσιμη στις αρχές του 2024 και ήδη οι δοκιμές της στο δρόμο είναι εκτεταμένες. Κάτι που έδωσε στη VW τη δυνατότητα να δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες της με βαρύ καμουφλάζ και κάποια αρχικά στοιχεία.

Το καινούργιο Tiguan λοιπόν, που θα βασίζεται στο πλαίσιο MQB Evo, θα μεγαλώσει οριακά -το μήκος του θα αυξηθεί κατά 32 χιλιοστά στα 4,551 μέτρα- ενώ δεν θα αλλάζει ούτε το πλάτος αλλά ούτε και το μεταξόνιό του.

Παρόλα αυτά οι μηχανικοί της μάρκας θα εκμεταλλευτούν καλύτερα το χώρο στο εσωτερικό για χάρη της άνεσης των επιβατών. Μια ένδειξη για αυτό είναι η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ που θα φτάνει τα 648 λίτρα.

Ταυτόχρονα αισθητά ανανεωμένη θα είναι και η σχεδίαση του εσωτερικού με μια μεγάλη, ελεύθερη οθόνη στο κέντρο του ταμπλό για το σύστημα infotainment η διαγώνιος της οποίας θα κυμαίνεται, ανάλογα με την έκδοση, από 12,9 έως και 15,0 ίντσες.

Η διάσταση του ψηφιακού πίνακα οργάνων θα είναι 10,25 ίντσες, ενώ ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει και HUD.

Από πλευράς κινητήρων θεωρείται βέβαιη η παρουσία των κινητήρων βενζίνης και πετρελαίου των 1.500 και 2.000 κυβικών αντίστοιχα καθώς και των plug-in υβριδικών συνόλων πρόωσης. Τα τελευταία θα έχουν μεγαλύτερη μπαταρία σε σχέση με την τρέχουσα γενιά η οποία θα εξασφαλίζει μια αυτονομία της τάξης των 100 χιλιομέτρων.

Όσο για το επταθέσιο Tiguan Allspace το πιθανότερο είναι πως θα αντικατασταθεί από ένα καινούργιο μοντέλο που κατά πάσα πιθανότητα θα λέγεται Tayron.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ