ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Tesla Model 3 ανανεώθηκε - Πόσο κοστίζει;

Το Tesla Model 3 ανανεώθηκε - Πόσο κοστίζει;

H Tesla προχώρησε στην ανανέωση του ενός από το δύο best sellers της, του Model 3, ακολουθώντας στην πράξη την πεπατημένη στα facelift αυτού του είδους. Τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την εξωτερική εμφάνιση, μιας και στο εσωτερικό οι επεμβάσεις είναι πιο εκταταμένες.

Με την πρώτη ματιά λοιπόν η τελευταία εκδοχή του Model 3, που έγινε γνωστή και ως Project Highland, αναγνωρίζεται από τον καινούργιο προφυλακτήρα με την πιο αιχμηρή σχεδίαση και τους νέους, πιο στενούς προβολείς LED.

Νέα είναι και τα πίσω φώτα LED, ενώ όπως συνηθίζεται στα facelift υπάρχουν και καινούργιες ζάντες, 18 και 19 ιντσών για την περίσταση, καθώς και νέα χρώματα.

Οι μηχανικοί της Tesla πάντως κατόρθωσαν να βελτιώσουν και την αεροδυναμική, μιας και ο συντελεστής οπισθέλκουσας του Model 3 είναι πλέον 0,219 (από 0,23).

Στο εσωτερικό η αμερικανική εταιρεία προσπάθησε και να κάνει το περιβάλλον πιο ελκυστικό αλλά και αν πρωτοτυπήσει. Έτσι το ταμπλό είναι καινούργιο. Με κρυφό φωτισμό που εκτείνεται και στις πόρτες που πλέον έχουν και καινούργιες επενδύσεις.

Τα νέα καθίσματα έχουν και εξαερισμό και η οθόνη στο κέντρο του ταμπλό έχει μεγαλώσει στις 15,4 ίντσες (από 15,0). Μάλιστα από αυτήν θα επιλέγονται πλέον και οι σχέσεις του κιβωτίου, επιλογή που αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις, ενώ καταργήθηκαν πλήρως και οι παραδοσιακοί μοχλοδιακόπτες. Και αυτό γιατί τα φλας έχουν ενσωματωθεί στο καινούργιας σχεδίασης τιμόνι.

Επίσης έχει προστεθεί και μια οθόνη 8,0 ιντσών για όσους κάθονται πίσω, ενώ άξια λόγου και αναφοράς είναι και η μικρή αύξηση της χωρητικότητας του πορτμπαγκάζ, από τα 564 στα 591 λίτρα.

Σε ό,τι αφορά το σύστημα πρόωσης υπάρχει μια αύξηση κατά 11 ή 12% της αυτονομίας, καθώς το πισωκίνητο Standard Range καλύπτει πλέον έως και 544 χιλιόμετρα με μια φόρτιση και το τετρακίνητο Long Range 677.

Το πρώτο, με τον ένα ηλεκτροκινητήρα, χρειάζεται 6,1 δεύτερα για το 0-100 χλμ./ ώρα, ενώ το Dual Motor 4,4.

Τα πρώτα ανανεωμένα Tesla Model 3 αναμένεται να έρθουν στη χώρα μας έως το Νοέμβριο, ενώ οι τιμές τους είναι 41.990 και 49.990 ευρώ για το πισωκίνητο και το Dual Motor αντίστοιχα. Με την επιδότηση του Κινούμαι Ηλεκτρικά 2 διαμορφώνονται στις 33.990 και 41.990 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ