ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Mill Blackbird, είναι ένα αυτοκίνητο φάντασμα για τον κινηματογράφο

Το Mill Blackbird, είναι ένα αυτοκίνητο φάντασμα για τον κινηματογράφο

Οι σκηνές που περιέχουν κυνηγητά και καταδιώξεις, ατελείωτες πλαγιολισθήσεις αλλά και διαδοχικές συγκρούσεις με αυτοκίνητα είναι από τις πλέον δημοφιλείς στον κινηματογράφο.

Από την άλλη όμως είναι από τις πλέον μπελαλίδικες και κυρίως από τις πιο ακριβές, μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που καταστρέφονται αυτοκίνητα που κοστίζουν από μερικές μέχρι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Φυσικά κανένας παραγωγός ή σκκηνοθέτης δεν θέλει να χάσει τέτοιου είδους σκηνές, αλλά θα ήθελε να μπορούν να γυριστούν τόσο με το μικρότερο δυνατό κόστος όσο και με τη μεγαλύτερη δυνατή ευκολία.

Φαντάζεστε να πάει στραβά ένα γύρισμα με μια πανάκριβη Ferrari; To καταστραμμένο αυτοκίνητο ίσως και να είναι η μικρότερη απώλεια, καθώς το να βρεις άμεσα ένα καινούργιο και μάλιστα ίδιο δεν είναι και η πιο εύκολη υπόθεση του κόσμου.

MILL BLACKBIRD 4

Το Mill Blackbird είναι ένα πλαίσιο γύρω από το οποίο δημιουργείται με τη βοήθεια ειδικού software και 3D τεχνολογίας laser το αμάξωμα οποιουδήποτε αυτοκινήτου. Πηγή: Mill

Στα παραπάνω λοιπόν, αλλά και σε πολύ πιο απλά γυρίσματα, π.χ. για διαφημιστικά, φιλοδοξεί να δώσει λύση η εταιρεία Mill, η οποία εξέλιξε το Blackbird. Ένα περίεργο, πλήρως μεταβλητό όχημα, που στην ουσία είναι ένα πλαίσιο το οποίο μπορεί να αναπαραστήσει τέλεια οποιοδήποτε αυτοκίνητο. Σύγχρονο, παλιό, πρωτότυπο από το μέλλον. Και βέβαια σε οποιαδήποτε σκηνή.

Αυτό γίνεται με την βοήθεια ειδικού λογισμικού και τρισδιάστατης τεχνολογίας laser, που δημιουργεί γύρω από το Blackbird, που δεν έχει σχήμα, ότι αμάξωμα χρειάζεται στην εκάστοτε σκηνή, όπως μπορείτε να δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί.

Οπότε στο μέλλον ότι όχημα θα βλέπουμε σε οποιαδήποτε οθόνη είναι βέβαιο πως δεν θα έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ