ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H AMG SL 63 S E Performance είναι η πιο ισχυρή Mercedes SL της ιστορίας

H AMG SL 63 S E Performance είναι η πιο ισχυρή Mercedes SL της ιστορίας

H SL είναι διαχρονικά ένα από πιο εμβληματικά μοντέλα της Mercedes και η τελευταία της γενιά συνεχίζει αυτήν την παράδοση.

Και κατά κάποιον τρόπο την επεκτείνει μιας και στη γκάμα της προστέθηκε και η AMG SL 63 S E Performance, η οποία αποδίδει 816 ίππους και είναι, με διαφορά μάλιστα, η πιο ισχυρή εκδοχή στη μακρόχρονη ιστορία του θρυλικού ρόουντστερ.

Η υψηλή αυτή απόδοση προέρχεται από ένα plug-in υβριδικό σύστημα που αποτελείται από τον V8 των 4.000 κυβικών της ΑMG -για τη περίσταση αποδίδει 612 ίππους- και έναν ηλεκτροκινητήρα 204 ίππων. Ακόμα πιο εντυπωσιακή είναι η τιμή της ροπής, που φτάνει ούτε λίγο ούτε πολύ τα 1.420 Nm.

Ανάλογες είναι φυσικά και οι επιδόσεις, μιας και το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,9 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 317 χλμ./ ώρα.

Όσο για τη μπαταρία του συστήματος έχει ενεργειακή χωρητικότητα μόλις 6,1 kWh που εξασφαλίζει ηλεκτρική αυτονομία 13 χιλιομέτρων.

Η επιλογή της μικρής μπαταρίας ήταν συνειδητή απόφαση των μηχανικών της AMG, μιας και μια μεγαλύτερη θα πρόσθετε αρκετά κιλά που θα επηρέαζαν τόσο τις επιδόσεις όσο και τα δυναμικά χαρακτηριστικά.

Η τιμή της κορυφαίας Mercedes-AMG SL θα ξεπερνά στη Γερμανία της 200.000 ευρώ, ενώ στη χώρα μας θα κυμαίνεται σαφώς πάνω από τις 300.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ