ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα McLaren F1 θα παρουσιαστεί σε 2 χρόνια με πάνω από 700 άλογα

Η νέα McLaren F1 θα παρουσιαστεί σε 2 χρόνια με πάνω από 700 άλογα

Η McLaren F1, το iconic και για πολλούς αξεπέραστο υπερ- αυτοκίνητο της δεκαετίας του ΄90, επιστρέφει, μιας και η βρετανική εταιρεία, όπως δείχνουν τα πράγματα, αποφάσισε να παρουσιάσει το διάδοχό του.

Ο προγραμματισμός κάνει λόγο για πρεμιέρα κατά τη διάρκεια του 2018, ενώ το νέο hyper car, όπως χαρακτηρίζεται από την ίδια την McLaren, θα έχει ακριβώς όπως ο διάσημος πρόγονός του, τριθέσιο, υπερ- πολυτελές εσωτερικό με τον οδηγό να κάθεται στη μέση.

Η ανάγκη για μεγαλύτερους χώρους οδηγεί τους μηχανικούς της μάρκας στην τροποποίηση του Monocell ή Monocage, του ήδη υπάρχοντος πλαισίου από ανθρακονήματα. Ενδιαφέρον είναι πως από την εικόνα της νέας F1 δεν θα λείπει ούτε η χαρακτηριστική εισαγωγή στην οροφή, η οποία όπως και στο αρχέτυπο θα τροφοδοτεί με επιπλέον και κρύο αέρα τον κινητήρα, που θα είναι τοποθετημένος πίσω ακριβώς από τις πλάτες των επιβατών.

Ο κινητήρας αυτός καθαυτός δεν θα είναι άλλος από το γνωστό V8 των 3.800 κυβικών με τα 2 turbo που κινεί όλα τα μοντέλα της μάρκας και για την περίσταση θα ξεπερνά τα 700 άλογα, χωρίς υποβοήθηση από κάποιον ηλεκτροκινητήρα όπως στην P1.

H καινούργια McLaren F1 θα κατασκευαστεί, ακριβώς όπως η στάνταρ εκδοχή της διάσημης προγόνου της, σε 64 αντίτυπα, τα οποία μεταξύ των άλλων θα διαθέτουν και ενεργή ανάρτηση για ακόμα μεγαλύτερη άνεση και φυσικά ιδιαίτερα υψηλή τιμή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ