ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Maserati Grancabrio Folgore ηλεκτρίζει

H Maserati Grancabrio Folgore ηλεκτρίζει

Η Maserati πρόσθεσε ακόμα ένα Folgore, δηλαδή ένα ηλεκτρικό μοντέλο, στη γκάμα της. Αυτή τη φορά πρόκειται για την Grancabrio, το τετραθέσιο κάμπριό της με τη μαλακή οροφή που ανοίγει σε 14 δεύτερα και με ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα και με το πολυτελέστατο εσωτερικό.

Ο εξοπλισμός μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ανεμοθώρακα αλλά και σύστημα θέρμανσης του αυχένα προκειμένου οι επιβάτες να μπορούν να κινούνται με κατεβασμένη την οροφή και τις κρύες εποχές του χρόνου.

MASERATI-GRANCABRIO-FOLGORE-(9).jpg

Η βάση της Grancabrio είναι ένα προηγμένο πλαίσιο από χάλυβα, αλουμίνιο και μαγνήσιο, ενώ σε σχέση με την κουπέ έχουν γίνει οι απαραίτητες ενισχύσεις για τη διατήρηση της ακαμψίας.

MASERATI-GRANCABRIO-FOLGORE-(5).jpg

Η μπαταρία του ηλεκτρικού συστήματος πρόωσης έχει χωρητικότητα 92,5 kWh και σχήμα Τ και είναι τοποθετημένη στο τούνελ που φιλοξενεί τη μετάδοση των συμβατικών εκδόσεων.

Από εκεί και πέρα έχει υιοθετηθεί τεχνολογία που προέρχεται από τη Formula E και οι ηλεκτροκινητήρες είναι συνολικά τρεις. Που αποδίδουν συνδυαστικά 761 ίππους και 1.350 Nm. Κινητήριοι είναι όλοι οι τροχοί και σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία η αυτονομία φτάνει τα 450 χιλιόμετρα.

MASERATI-GRANCABRIO-FOLGORE-(2).jpg

Φυσικά η Maserati Grancabrio Folgore είναι και ιδιαίτερα γρήγορη (το 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 2,8 δευτερόλεπτα) αλλά και ακριβή. Η ιταλική εταιρεία μπορεί να μην έχει ανακοινώσει επίσημα την τιμή της αλλά η λογική λέει πως θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 200.000 ευρώ.

MASERATI-GRANCABRIO-FOLGORE-(8).jpg

ΔΗΜΟΦΙΛΗ