ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To νέο Audi A5 παρουσιάστηκε και ως 5θυρο Sportback

To νέο Audi A5 παρουσιάστηκε και ως 5θυρο Sportback

Το παρόν στην έκθεση στο Παρίσι θα το δώσει και η δεύτερη κατά σειρά έκδοση αμαξώματος του καινούργιου Audi A5, η οποία δεν είναι άλλη από την Sportback, με το 5θυρο αλά κουπέ αμάξωμα.

Η βάση είναι και εδώ το πλαίσιο MLB, όμως σε σχέση με το δίθυρο Audi A5 Coupe το Sportback έχει μεγαλύτερο κατά 60 χιλιοστά μεταξόνιο προκειμένου οι χώροι στο εσωτερικού του να είναι ακόμα πιο άνετοι. Τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές, ενώ σύμφωνα με τη γερμανική εταιρεία τα 480 λίτρα του πορτμπαγκάζ είναι η μεγαλύτερη τιμή στα 5θυρα κουπε.

Ο διάκοσμος από την άλλη δεν έχει αλλάξει σε σχέση με το Α5 Coupe, οπότε λογικό είναι και εδώ να υπάρχουν πολλά κοινά με το επίσης καινούργιο Α4. Έτσι και το Sportback μπορεί να εξοπλιστεί με το ψηφιακό πίνακα οργάνων των 12,3 ιντσών, ενώ η οθόνη του συστήματος infotainment -φυσικά υποστηρίζεται η πλήρης διασύνδεση smartphones, ενώ το παρόν μπορούν να δώσουν όλα τα σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού και ασφάλειας- κυμαίνεται, ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού, από 7,0 έως 8,3 ίντσες.

Οι κινητήρες βενζίνης με τους οποίους θα είναι διαθέσιμο το καινούργιο Α5 Sportback της Audi είναι οι 2 εκδοχές του 2.0 TFSI, με απόδοση 190 και 252 ίππων. Αντίστοιχη, 190 ίπποι δηλαδή, είναι και η απόδοση του βασικού συνόλου πετρελαίου (2.0 TDI), ενώ από κει και πάνω υπάρχει ο 6κύλινδρος 3.0 TDI με 241 και 286 ίππους.

Οι τετρακίνητες εκδόσεις θα έχουν το νέο σύστημα μετάδοσης quattro Ultra, που έχει τη δυνατότητα πλήρους απομόνωσης του πίσω άξονα, για λόγους οικονομίας, όταν αυτός δεν δέχεται ροπή, ενώ η κορυφαία και πιο σπορ εκδοχή θα είναι, για την αρχή τουλάχιστον, η S5 Sportback. Εδώ κινητήρας είναι ο 3.0 TFSI που αποδίδει 354 άλογα και 500 Nm, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και η έκδοση g-tron, στην οποία ο 2.0 TFSI, που για την περίσταση αποδίδει 170 ίππους, καταναλώνει και φυσικό αέριο.

Το νέο A5 Sportback θα κοστίζει στην Γερμανία από 37.800 ευρώ, ενώ το S5 από 62.500 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ