ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η συμμετοχή της Apple στη McLaren θα φέρει το iCar πιο κοντά

Η συμμετοχή της Apple στη McLaren θα φέρει το iCar πιο κοντά

Το ότι η Apple έχει σχέδια για την αυτοκινητοβιομηχανία και την παρουσία της σε αυτή με πιο εμφατικό τρόπο σε σχέση με το Apple CarPlay είναι δεδομένο και γνωστό εδώ και πολύ καιρό, ενώ κατά καιρούς έχουν κυκλοφορήσει φήμες, φωτογραφίες, σκίτσα και ότι μπορεί να φανταστεί κανείς του iCar. Το οποίο, σύμφωνα με τους φανατικούς οπαδούς της μάρκας, θα φέρει τα πάνω κάτω σε όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής.

Το τελευταίο βέβαια μόνο εύκολο και απλό δεν είναι, όπως καθόλου εύκολη και απλή υπόθεση δεν είναι η κατασκευή αυτοκινήτων αυτή καθαυτή. Έτσι πριν από καιρό η εταιρεία είχε συζητήσεις με τη BMW οι οποίες δεν προχώρησαν, ενώ τώρα και σύμφωνα με τους Financial Times η Apple βρίσκεται σε προχωρημένες μάλιστα επαφές με τη McLaren.

Η εξαγορά ή η στρατηγική συμμετοχή της στην βρετανική εταιρεία που μετέχει στη Φόρμουλα 1, με μικρότερη ομολογουμένως επιτυχία τα τελευταία χρόνια σε σχέση με το παρελθόν, που έχει στο πορτοφόλιό της το πιο σημαντικό σύμφωνα με πολλούς σούπερ σπορ μοντέλο όλων των εποχών, την F1 και έχει πλέον καθιερωθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία, θα επιταχύνει σημαντικά την εξέλιξη του iCar.

Τι θα αποκτήσει η Apple σε περίπτωση που συνεργαστεί είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο με τη McLaren πέρα από το πρεστίζ στο συγκεκριμένο χώρο; Την τεχνογνωσία της βρετανικής εταιρείας στην εξέλιξη και την παραγωγή αυτοκινήτων με πλαίσιο και αμάξωμα από ανθρακονήματα, την εμπειρία της στο σχεδιασμό και την εξέλιξη αυτοκινήτων από το σχεδιαστήριο ως την παραγωγή, συμπεριλαμβανομένης και της διαδικασίας των δοκιμών στο δρόμο και βέβαια την εμπειρία της στην υβριδική και ηλεκτρική κίνηση.

APPLE MCLAREN 16

Αν η Apple εξαγοράσει την McLaren, είτε συνολικά είτε σε ένα ποσοστό, αποκτά πρόσβαση στην τεχνογνωσία και την εμπειρία της τελευταίας στην κατασκευή αυτοκινήτων από ανθρακόνημα και την υβριδική τεχνολογία, που θα επιταχύνουν την εξέλιξη του iCar. Πηγή: McLaren

Κι αυτό γιατί η ΜcLaren έχει στη γκάμα της το hyper car P1, η περιορισμένη παραγωγή του έχει εξαντληθεί εδώ και καιρό, που διαθέτει υβριδικό σύστημα πρόωσης, ενώ ήδη εξελίσσεται και ο διάδοχός του.

Η αξία της McLaren υπολογίζεται ότι κυμαίνεται από 1,15 έως 1,75 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ αν προχωρήσει η εξαγορά -καμία από τις δύο εταιρείες δεν επιβεβαιώνει τις φήμες, απλά το στοιχείο που τις ενισχύει είναι τα συνεχή ταξίδια του επικεφαλής της McLaren Ron Dennis στο Λος Άντζελες- θα είναι η δεύτερη πιο ακριβή που θα έχει πραγματοποιήσει η Apple στην μέχρι τώρα ιστορία της.

Η πρώτη είναι αυτή της εταιρείας κατασκευής ακουστικών Beats που είχαν ιδρύσει οι Dr. Dre και Jimmy Lovine και την οποία απέκτησε το 2014 έναντι του ποσού των 3,5 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ