ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Oι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία του νέου Jeep Compass

Oι πρώτες επίσημες φωτογραφίες και τα πρώτα στοιχεία του νέου Jeep Compass

Το νέο Jeep Compass, ο διάδοχος του ομώνυμου μοντέλου αλλά και του Patriot που έχει διαφορετική εξωτερική εμφάνιση, θα παρουσιαστεί επίσημα στην έκθεση του Los Angeles (18 με 27 Νοεμβρίου) όμως η αμερικάνικη εταιρεία έδωσε ήδη στη δημοσιότητα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του. Οι οποίες προέρχονται από τα εγκαίνια του καινούργιου της εργοστασίου στη Βραζιλία, όπου βέβαια θα κατασκευάζεται και το Compass.

Το νέο Jeep των 4,416 μέτρων θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο του ιδιαίτερα επιτυχημένου και μικρότερου Renegade, όμως η εμφάνισή του προσανατολίζεται σαφώς πιο πολύ σε αυτή των μεγαλύτερων (και ακριβότερων) Cherokee και Grand Cherokee, με τους χαρακτηριστικά στενούς προβολείς. Η ίδια αισθητική προσέγγιση ακολουθείται και στο εσωτερικό, ενώ ο εξοπλισμός, στάνταρ και εξτρά, αναμένεται να διαθέτει τόσο πολλά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού όσο και δυνατότητες διασύνδεσης smartphones.

H Jeep ανακοίνωσε πως το καινούργιο Compass θα είναι διαθέσιμο σε 17 συνολικά συνδυασμούς κινητήρων, κιβωτίων και συστημάτων μετάδοσης. Για τις ΗΠΑ θεωρείται βέβαιη η παρουσία του συνόλου των 2.400 κυβικών της μάρκας, ενώ για την Ευρώπη η βάση θα είναι ο τετρακύλινδρος turbo βενζίνης των 1.400 κυβικών και των 170 ίππων που χρησιμοποιείται και στο Renegade. Οι diesel θα ξεκινούν από αυτόν των 1.600 κυβικών και των 120 ίππων και θα συνεχίζουν με το μεγαλύτερο 2.0 με 140 ή 170 ίππους. Η πιο ισχυρή εκδοχή του θα εξασφαλίζει μια τελική σχεδόν 200 χλμ./ ώρα και ένα 0-100 σε 10,0 δεύτερα στην έκδοση με τετρακίνηση και αυτόματο κιβώτιο.

Οι πωλήσεις του νέου Jeep Compass θα ξεκινήσουν στην Αμερική το πρώτο εξάμηνο του 2017 και στην Ευρώπη το δεύτερο, ενώ οι φήμες κάνουν λόγο για μια τιμή εκκίνησης στις 24.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ